7 april 2009

En skön vinst i säsongens elfte timme!

Alltid skönt med en vinst om den så kommer i den elfte timmen och mest har en akademisk betydelse. Men faktum är att vi faktiskt kämpat ned och vunnit mot Växjö i fyra av fem matcher denna säsong! Det är något att ta med sig. Man kan undra varför Vi(k) har så "lätt" mot Växjö? Den som vet hemligheten som ligger bakom dessa vinster, kan slå en signal till Roger Melin i AIK. Han är garanterat intresserad! AIK har som bekant haft det lite tufft med Smålandslagen denna säsong och speciellt detta Växjö!

Extra roligt att en framtidsman i VIK, Dennis Rasmussen, fick spela igen. Redan under Pär Arlbrandts skadeperiod, i grundserien, fick Dennis chansen och gjorde riktigt bra ifrån sig. Vi undrade lite till mans varför han inte fick fortsatt förtroende efter sina fina insatser. Kanske hade han för många matcher i J-18/J-20 lagen att spela. Nåja, två mål stänkte han i nu och förhoppningsvis får han chansen igen hemma mot AIK!

(Undrar vad Janne Karlsson sa på presskonferensen?)


AIK hade som väntat ingen större chans mot SSK. Visst är AIK i vissa stycken ett mycket bra lag, men, jag trodde redan innan match att SSK skulle stänga till lika effektivt som de gjorde mot oss senast i ABB Arena. Vi fick låna puck och åka runt men framför SSK:s kasse var det stängt! Det var samma tendens i denna match. Det var endast när AIK fick spela i PP som de lyckades dyrka upp SSK:s defensiv. I spelet fem mot fem var SSK läskigt mycket större och starkare över hela planen!

Dessutom spelade inte AIK:s målvakt på topp. Ännu en parallell till matchen som vi hade mot SSK. Man kan lugnt konstatera att skall vi AS-lag matcha ES-lag behöver våra målvakter stå på huvudet - hela tiden!

Att Leksand skulle få revansch mot RBK var väntat. Ett redan ES-klart Rögle hade inte energi att gå för seger. Tror denna seger var mentalt viktig för LIF. Det laget behöver alla positiva vibbar som kan uppbringas som avslutning på en neslig säsong!

Nu undrar man följande:

* Skall "Kung-Julle" tagga ned, lägga av, eller fortsätter han?
*Kommer "Loppan" göra sitt sista ispass med gänget mot AIK?
*Kommer VIK ha möjlighet att kontraktera Greg Jacina till nästa säsong?
..den som lever får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar