18 april 2009

Leksand + Strömberg = sant?

(Karusell är en åkattraktion som förekommer på många nöjesparker. Den består av en roterande plattform med olika sittplatser, vanligtvis i form av olika djur, till exempel hästar,eller tränare, som även rör sig upp och ned. En karusell rör sig ibland till det missnöjda ropet från supportrar eller doften av pengar.)

Tränarkarusell är också en form av karusell! Just nu är det några lag, både i ES och AS som står utan tränare. Det är då den börjar snurra, karusellen. Fortare och fortare, och tjossan, där flög en tränare av och landar i -Leksand! Nej, han studsar vidare och stannar i Örebro HK? Nej, se där - han kom till MoDo. Snurr, snurr, karusellen tar fart igen, och tjossan! Johan Tornberg flyger iväg till - utbildning? SVT? TV-Sport? Eller - Leksand?

Det märkliga är att tränare som nyss oduglighetsförklarats, sågats jäms med fotknölarna, nu plötsligt ses som Messias, räddaren i nöden, det stora framtidshoppet, den som äntligen skall vända skutan rätt, skillnaden mellan fiasko och succé, klubbens nya starka varumärke etc etc.

För så är det. Inavel. Alla tränare är skolade på samma sätt. Samma tänk. Svensk ishockey typ! Det är livrem och hängslen och säkra hem och inte chansa och sarg ut eller åk och byt. Alla dessa tränare genomgår samma utbildning, läser samma böcker, har haft samma tränare som aktiva, och tar med sig samma erfarenheter ut till samma klubbar.

Och likt förbaskat ropar alla klubbar, och supportrar, att detta är den perfekte tränaren för oss! Fast tränare A har samma syn på ishockey som tränare B eller C eller R eller Ö - typ! Det är, i sanningen, inte många tränare jag kan räkna upp som avviker från den gängse mallen om hur svensk ishockey skall spelas?

Ett exempel på denna "karusell" är Leif "Strumpan" Strömberg som ansågs oduglig och fick foten från SSK, ut i kylan, för att sedan kallas tillbaka, in i värmen, för att sedan slungas ut i torvmossen(!), för att sedan placeras i Modo, innan han kom till - Leksand!

I Leksand, där alla vill se offensiv och charmig ishockey, jublar man nu(!) över att äntligen få en tränare som kan säkra spelet bakåt? Samme tränare som man tidigare ringaktat för sin defensiva och tråkiga ishockey-filosofi! Så kan det gå - när inte haspen är på!

Vem minns inte förra årets Leif Strömberg - Leif Boork! Han ledde Brynäs i ES, kastades ut med buller och bång, togs tillbaka, räddade klubben kvar i ES, och åkte ut på örona böj!


Avdelningen floskler kopplat till tränarfrågan:

- "vi behövde en ny röst i omklädningsrummet"
Tips:
- hyr in tränarens faster och låt spelarna lyssna till hennes uppläsning: "hur man virkar grytlappar av vetegroddar"!

-vi behövde en förändring. Vi hade kört fast!
Tips:
- Ringde ni Assistanskåren? Bilbärgning?

x-------------------------------------------------------x

Uppdaterad: 090418 (14:01)
Så har då VIK:s Leif Rohlin tagit bladet från munnen och givit oss supportrar lite att gotta oss åt. I dagens lokaltidning (VLT) gläntas på värvningslistan och några namn har sett dagens ljus. Det intressanta är en spelare som jag, bloggen, fick tips om redan för en vecka sedan. Storsint som jag är(!) yppade jag inget utan väntade tålmodigt på en bekräftelse. Det är sinnesnärvaro det - grabbar! Skall läsa igenom artikeln nogsamt innan jag återkommer med namnen och funderingar kring dessa spelare!

fortsättning följer.....

x-------------------------------------------------------x

Lite surt att våra småkronor (J-18) inte tog sig vidare till semifinal. Men det är som vanligt - sämst när det gäller:)

x-------------------------------------------------------x
När det gäller Bloggens omröstning om vilka lag som tar Top-3 nästa säsong, i allsvenskan, ser det ut som följer: (090418 :01:18)

Leksand 67%
AIK 62%
Malmö 56%
------------
Västerås 40%
Almtuna 15%
Örebro 12%


Kommer Leksand att hålla undan ända in i kaklet? Bara 2 timmar kvar i skrivande stund innan denna omröstning avslutas!x-------------------------------------------------------x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar