16 april 2009

Ännu en dag av - tystnad!

Som supporter till det Gul - svarta laget är det ännu en dag i svårmodets tecken. Inser till min förfäran att mina tankar ständigt återkommer till en och samma fråga:

- Hur kommer nästa säsongs spelartrupp gestalta sig?

För att finna lite tröst, i detta mentala mörker, roar jag mig därför med att besöka andra lags forum. Försöker där ta del av deras strävanden att samla ihop en slagkraftig trupp. Viss tröst får man av det man läser. MIF, LIF och AIK har på pappret skapligt tunna trupper ännu. Alltid något! Där väntar man spänt på att nyckelspelare skall förlänga sina kontrakt eller någon toppspelare förhoppningsvis värvas.

Jag kan tänka mig att alla klubbar just nu drabbats av samma baksmälla. Spelare har fram till nu, i många fall, fått skapligt betalt för att jaga puck på isen. Nu vill samma spelare antagligen behålla denna ersättning samtidigt som klubbarna måste strama åt. En svår ekvation. Här gäller det att kunna kompromissa för att stilla olika behov. Kommer därmed att tänka den käre Winston Churchill. Han hade en lösning även på detta problem:


"En kompromiss är konsten att dela en kaka så att alla tror de har fått den största biten"

Det är nog så klubbledningarna måste agera nu! Det gäller att vara lite smarta i förhandlingarna med respektive spelare. Du är bäst! Du får mest - typ!, och så upprepa med nästa! När väl spelare och agenter synar bluffen är redan alla kontrakt skriva och lagstadgade! Kör så - tycker jag.
x-------------------------------------------------------x

Senaste nytt! (090416 22:59)

"Ikväll avslöjades det på en sponsorsträff i Västerås att Niklas Olausson är klar för Luleå. Det fick jag precis veta från en som deltagit på den träffen.Tack för infon.Givetvis en tung förlust för Västerås, men ett rätt bra värvning av "Osten" känns det som.Klubbchefen i Västerås, Anders Eklund, bad folk hålla tyst, men med hundra deltagare så känns det rätt svårt att kunna hålla tyst om en sådan grej..."

Bloggens kommentar:
Inte alls oväntat. En spelare som Niklas Olausson lockar nog mången ES-klubb. Med rätt omgivning kan han lyckas mycket bra. Niklas har sin styrka i passningspelet. Där är han närmast unik! Däremot är han alldeles för vek i det fysiska spelet(sargspelet), och i defensiven(egen zon). Han är inte heller en bländande skridskoåkare. Han kan uppfattas som lite loj emellanåt och spelar stundtals med alldeles för små marginaler i egen zon.

I VIK har hans styrka varit samspelet med Sebastian Meijer och Pär Arlbrandt i spelet fem mot fem och pp. Stundtals har de tillsammans lekt med lagen i AS i sitt pp. Ofta har Stefan "Loppan" Hellqvist gått in i den formation, under pp, och agerat avslutare. Det man kommer minnas är samspelet mellan Niklas och Arla! Ibland var det på en "magisk" nivå!

- Trots att det svider i gurklagen är det bara att önska Niklas lycka till uppe i obygden! Tack för din tid i VIK och du är alltid välkommen tillbaka:)

x-------------------------------------------------------x
När det gäller Bloggens omröstning om vilka lag som tar Top-3 nästa säsong, i allsvenskan, ser fortfarande ut som vanligt. Leksand, AIK och MIF får störst förtroende. Västerås ligger fortfarande på playoff-plats i dagsläget. Nu har däremot Örebro HK seglat upp lite och tagit rygg på Almtuna. Har möjligen Herr Fahlander skickat fram bulvaner att rösta? Skulle inte förvåna mig det minsta:)
x-------------------------------------------------------x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar