21 april 2009

Arla eller inte?

(det gul-svarta återtåget?)

Nästa fråga på den gul-svarta agendan måste ändå vara vår fabulöse poängmaskin Pär Albrandt. Vill vi ha honom kvar? Kan vi ha honom kvar? Får vi ha honom kvar? Självklart ser jag att denne lille lirare fortsätter med sina triumfatoriska framträdanden i ABB Arena. Vill se mer av "Arla" i gul-svart. Vill se mycket mer. Vad kan han uträtta med en annan uppbackning i sin femma. Tänk er två stadiga, åkstarka, killar bredvid Arla i kedjan, toppa med två starka backar! Ryser vid blotta tanken. Vilken formidabel formation det kunde bli!


När det gäller rykten om Arlas framtid så finns Luleå och Leksand med i bilden. Bägge lika troliga eller otroliga! Den som lever får se!

***
Nästa års tränarkonstellation blir säkerligen Lars Ivarsson och Peter Popovic. [källa:] Inte mig emot. Men det skulle sitta fint, eller klinga mer respektfullt, med en Curre Lundström - typ!

***
Västerås håller som bäst på att skriva nya kontrakt. Tre spelare från förra säsongen är på gång.

- Peter Öberg, Fredrik Johansson kommer nog in och skriver på under dagen och Jonas Leetma är vi också överens med, säger Rohlin. (enligt samma källa som ovan)

***
- Rickard Gynge, Oskarshamn, är på väg bort! Men vart skall han, då? Någon som vet! Han gjorde en riktigt bra säsong i Oskarshamn och tillhörde en av topparna. Är han månne på väg tillbaka till - oss? Säger i så fall: - Välkommen!

***
Bloggen funderar även en del över Johan Tornberg. Hm! Surt på något vis att han tackade ja, men, nej till att träna gul-svart kommande säsong. Nu vill man veta vad han håller på med. Kanske inte just nu, i detta ögonblick, snarare vad han tänker sysselsätta sig med. Det handlar trots allt om att försörja sig - typ! Med andra ord - vilket bröd skall mätta hans mun i framtiden! Leksands knäcke?
***
Och nu till något helt annat. Under en sändning från radiosporten gjordes en intervju med Malmös tränare Roland Nilsson efter matchen mot Trelleborg, som slutade 1 - 1! Han fick frågan om hur han ville beskriva matchen och svarade:

- Det var en match som bestod av två olika halvlekar!

Bloggen säger:
- Gör inte alla matcher det?
***
Mera nytt!
På väg till träningen lyssnade jag som vanligt på sportradion. Då kom ett inslag som väckte min nyfikenhet. Brynäs mister tydligen en av sina huvudsponsorer till nästa säsong! Det handlar om Gevalia som sponsrat laget sedan mitten på 60-talet! Detta samtidigt som Brynäs värvat friskt under Silly Season! Hur blir det nu då! Tack för kaffet - typ!
***
Mera nytt 2!
Jaha! Då har AIK gjort klart med en av sina duktiga målvakter. Fredrik Holmgren skriver på nytt kontrakt. Lite intressant med denne målvakt. Av och till var han riktigt duktig, framför allt under grundserien, för att sedan få utstå en del kritik i kvalserien. Det höjdes en hel del röster i AIK-leden där man ansåg att han inte var mannen att spela avgörande matcher. Så det kan bli! Undrar om Heino "Trubaduren" skriver på också?
***
Mera nytt 3!
Den franske landslagsforwarden Pierre-Edouard Bellemare har skrivit på ett tvåårskontrakt med Skellefteå. Bellemare har gjort en strålande säsong i LIF, framför allt i grundserien, och kommer säkert kunna hävda sig i ES. Personligen trodde jag att han "bara" var en avslutare men under serien visade han att han även var duktig på att hålla i pucken och skapa lägen till andra. Ett tungt avbräck för "knätofsarna" som nu, mer eller mindre, desperat suktar efter en bra spelare in i truppen! Aftonbladet

- Vem vet. Bellemare ut - Arlbrandt in?
***
Mera nytt 4!
Höll på att glömma det! Greger Artursson stannar i Mora. Hur man nu kan göra det. Stanna i Mora! Man vet inte vad som driver vissa människor. Vad finns det i Mora som lockar? Kan någon berätta - nu!
***
Till sist:
Ishockey och - öh - kvinnor, går det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar