25 april 2009

Var rädd om profilerna!

(Det är profilen som sätter färg på laget!)

***

Intressant sammanställning av aktuella trupper för de Allsvenska lagen. AIK, Björklöven, Borås. Västerås och Örebro ser lite tunna ut - än så länge!

***

Uppdaterad: 090426 (09:14)

Dagens snackis:
får nog anses vara Bobo Simensens återtåg till AIK! Där han skall ta hand om A-juniorerna:

"– Att AIK är klubben i mitt hjärta har aldrig varit någon hemlighet och det känns mycket inspirerande att få vara med och utveckla alla duktiga hockeytalanger inom föreningen, säger Bobo Simensen till AIK:s hemsida."

Lite ur Bobos CV:
Bobo Simensen tillträdde som tränare i AIK:s A-lag 15 november 2004.
Bobo har även varit assisterande tränare i AIK:s A-lag säsongerna 1994-96 och 2002-03, tränare i AIK:s Team 95-lag 1998-2001 samt tränare i AIK:s B-juniorlag 2001-02.
Källa:

- Man kan nästan säga att det är en "gnagare" som kommit hem!

Lite klipp om Bobo:

- Rögles tränare Bobo Simensen får inte leda laget i de avslutande matcherna i kvalserien. På onsdagskvällen fick han beskedet av Rögles sportchef Roger Hansson att han är entledigad från uppdraget som Rögletränare. (21 mars 2007 )

- Bobo Simensen. Detta nu är det officiellt. Bobo Simensen och Torgny Bendelin är männen som tillsammans med ett revanschsuget och hungrigt Redhawks ska ta klubben tillbaka till Elitserien. (3 april 2007)

-För en och en halv vecka sedan lovade Malmös styrelse att tränarduon Bobo Simensen och Peter Andersson skulle få stå kvar i båset säsongen ut. I dag sparkades båda två och ersattes av den tidigare juniortränaren Göran Karlström. ( Tisdag 13 jan 2009)

Bloggen säger:
Så här ser det ut för många tränare! Från klubb till klubb likt ett honungsbi som flyger från blomma till blomma! Man kan i alla fall konstatera att AIK tar sin juniorhockey på allvar!

***

Bloggen lista på tränare/sportchefer som fått - foten säsongen 08/09:

Leif Strömberg - sparken från Södertälje.
Johan Thornberg - avgick som tränare i Västerås
Joakim Fagervall - sparken från Björklöven
Magnus Arvedson - sparken från Bofors.
Jim Brithén – sparken från Södertälje
Peter Johansson - sparken från Rögle
Mikael Andersson - sparken som sportchef i Björklöven
Harri Rindell - sparken från Modo.
Erik Holmberg - sparken som sportchef i Modo.
Tomas Kempe - sparken från Leksand
Tomas Jonsson - sparken från Leksand.

***

Uppdaterad: 090426 (15:24)
Bloggen är lycklig(!) delägare i ett antal hundar. En av dem är tämligen ung och kallas därmed Valpen. Dennes riktiga namn är Lton! Detta kommer av mattes underliga böjelse för en engelsk artist med liknande namn. Nåväl, denna valp gjorde en viktig upptäckt idag. En upptäckt som kan tillskrivas på det "smärtsammas" konto. Valpen försökte nämligen äta en Humla! Det gjorde ont - tydligen!, och det var för mig ganska självklart!

- Dumheter, sa jag och hytte med fingret åt valpen!

Valpen tittade oförstående upp mot mig och hade sekunden senare glömt allt! På det viset är det skönt att vara valp! Nästa humla - tack!

***

Senaste Nytt - AIK! 090426 (20:28)
- "Super-Bröderna Ahlström går till AIK. Känns som gnagarna kan bli livsfarliga nästa år, tror t.o.m. att de kan ta klivet upp med lite tur. Om de inte blivit horribelt bortdömda mot Södertälje i början av kvalserien hade serien kunnat sluta annorlunda redan i år."
(källa: Division-1-bloggen)

Bloggen anser: Om ryktet stämmer har AIK gjort ett klipp! Ännu mera fart i anfallszon för "Gnagarna"! Har de dessutom backar som täcker upp hemåt kan det bli riktigt tråkigt - för oss andra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar