13 april 2009

Leksands sak - är vår!


Jaha, nu sätter vissa hardcore-fans tangentbordet i halsen och stönar ”vad har det skitlaget med oss att göra? ”Låt dem misslyckas där borta vid Siljan!” ,”Hoppas de gör fiasko igen – hö hö!” Jag kan tänka mig att det finns sådana tongångar ute bland landets övriga supportrar. Men, låt oss nu bara använda laget Leksand som exempel! Strunta i allt annat. Ok? Om det inte funkar för, en del, kan vi dra till med ett fiktivt lagnamn. Vi säger att laget, det skall handla om, heter – hm – Skogarnas IF

Bra, då kör jag:
Skogarnas IF investerar stort för att nå en högre division - igen. Nya spelare presenteras på löpande band. Den ena forna elitspelaren efter den andre presenteras för hängivna supportrar och sponsorer. Klackarna slås i taket, buteljer korkas upp, glädjen står högt i tak, och motståndarsupportrarna ligger beredda, i försåt, att angripa och förnedra vid minsta tecken på sprickor i den nya skinande rustning som Skogens IF nu paraderar i!

Säsongen rullar på. Skogens IF får en del problem då spelet inte alltid är övertygande. De egna fansen fortsätter plikttroget hålla på sitt lag, i alla väder, och vägrar se revor i den glänsande rustningen. Motståndarfansen, däremot, anar nu sin chans och börjar, med höga röster och flammande kinder, peka finger mot Skogarnas IF. Unisont börjar de nu skandera: ”vad var de vi sa – vad var det vi sa” och ”ni kommer misslyckas igen” samt ”hö- hö- hö” etc.

Ledningen för Skogarnas IF församlas i smyg och börjar ängsligt samspråka om framtiden. Stick i stäv med vad man enats om tidigare beslutar man sig nu för att rensa i stallet och anskaffa några nya älgar – typ!

Cirkusen är igång. Media hänger på. Supportrar grinar. Sponsorer rasar. Sportchefer får gå. Spelare får gå. Tränare kommer – och går. Spelare kommer och går igen. Publiken sviker. ”Det gör ont – det gör ont” för att travestera en känd sångerska!

Nu närmar jag mig, via mycket tankemöda, själva pudelns mittpunkt, problemets enastående komplexitet, eller, kanske rentav roten till det onda!

Min frågeställning till dig som läser detta blir nu:

- Varför är vi så glada för att Skogarnas IF misslyckas med sin satsning?

(Medan du funderar på detta går jag vidare med mina tankar.)

Har du tänkt klart? Vad kom du fram till? Nej, jag vill inte veta vad Du tycker utan det viktiga är att Du själv vet – det!

Är det inte så, handen på hjärtat, att Skogarnas IF:s misslyckande är ett pungslag mot alla andra lag som vill – lyckas! Hur hänger det ihop – då? Varför berörs mitt lag av att andra misslyckas? Men, snälla någon, lyssna nu på dessa visdomsord:

Hur lätt tror du det blir, för oss andra, att sälja en produkt till sponsorer, eller investerare, då de med egna ögon ser det negativa resultatet av andras satsningar! Hur lätt är det för vår egen förening att, i skuggan av Skogarnas IF:s ständiga magplask, lyckas övertyga sponsorer, publik och supportrar om att vi kommer att lyckas där de ständigt – misslyckas?

Där ser jag ett stort problem. Hur i alla fridens dagar skall andra klubbledningar kunna uppnå någon form av trovärdighet i sina visioner om sportsliga framgångar? Risken, som jag ser det, är tvärtom att allt fler sponsorer drar sig för att skjuta till pengar. Dagens sponsorintäkter räcker knappt att finansiera pågående säsong, än mindre till långsiktighet, vilket är ett gigantiskt problem!

- Nej, mina kära vänner! Vad vi behöver är andra lag som lyckas där vi själva misslyckas. Det är nämligen genom andras framgångar vi själva får kraft och energi att gå samma väg. Kan de så kan vi!

Så i fortsättningen kommer i alla fall jag hålla en tumme för de lag som satsar för att nå framgång då jag nu inser, med all tydlighet - att det på sikt gagnar mitt eget lag!

- Heja Skogarnas IF!

Eller vad tycker du? Lämna gärna en kommentar i ämnet!


Uppdaterat: 090413 (15:29)
Nu väntar man med spänning på några besked från VIK:s klubbledning. I dagsläget har vi inga tränare och inga spelare. Nåja, nästan inga spelare. Under dagen har vi fått bekräftat att Elias Fälth lämnar för - Almtuna. Nu vill vi veta mer - Nu nu nu!

Vill även passa på att tacka för det trevliga omdömet från - Hängiven Gulsvart - som skriver alldeles förträffligt om VIK på sin blogg! Läs gärna den alla Gul-svarta vänner!

För övrigt kan du fortfarande rösta på vilka lag som kommer bli Top-3 nästa säsong längre ned på sidan!

Just nu är det jämt skägg mellan AIK och Leksand med MIF som god trea! Skall det bli samma gamla gäng som förra året?

Uppdaterat: 090413 (19:35)
Senaste nytt angående VIK:s spelartrupp:

Patrik Juhlin, f, slutar
Elias Fälth, b, Almtuna IS
Rikard Ekström , b, slutar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar