11 april 2009

Jag en VIK:are

Jag erkänner! Vadå, kan man undra! Jo, att jag håller på Västerås i ishockey. Har gjort det sedan lång tid tillbaka. Vadan detta nu då? Varför denna deklaration mitt i natten. Jo, så här är det:

- I somligas ögon måste man hata för att kunna älska. Det vill säga att man får gärna älska sitt lag bara man hatar andras!

Det är nu jag måste förtydliga mitt förhållningssätt till mitt och ditt eller oss och dom!

- Jag vägrar att "hata"! Så enkelt är det! Punkt!


Trots allt är det idrott vi håller på med. En lek med liten puck - för stora pojkar! Under match, på läktaren, är jag oftast lika inskränkt, enögd och ilsken på domaren och motståndaren som de flesta andra. Men. När slutsignalen går gäller annat. I alla fall för mig. Då försöker jag respektera motståndarna efter deras prestation.

- Det är så enkelt! Inte svårt! Inte konstigt! Dessutom ganska behagligt! Tycker fler bör prova på det.

Man får inte glömma bort att "de andra" hyser samma kärlek för sitt lag som vi för vårt. De lider samma kval som vi gör, de gläds på samma sätt som oss. Det respekterar jag! Dessutom är det, tycker jag, otroligt givande att byta åsikter med "motståndarna" under fredliga former.

- Så nu vet ni! Sådan är jag. Och det står jag för.


Den som vill, och orkar hata, dag som natt, är välkommen att göra detta. Ty alla har min respekt eftersom man fritt väljer sin väg att visa sympati för laget i sitt hjärta. ..det var det hela:)


När det gäller rykten och skvaller om spelarövergångar ser det ut som om vi mister Niklas Olausson till nästa säsong. Rögle blir ny adress. Men tills vi får det svart på vitt är det bara att vänta på "smällen"!

- Innebär Niklas överång(om den blir av) att det blir en kedjereaktion i klubben! Typ - faller I , faller A, faller Alla!

2 kommentarer:

 1. Håller med i stort, men lek ? När blev ett arbete som hockeyspelare en lek ? Tror du VIK som klubb med alla sina anställda och omsättning (25-30) miljoner tycker allt är en lek ? Nej du GurkOlle där får du nog ändra uppfattning

  SvaraRadera
 2. - Jag hyser den största respekt för alla idrottsutövare, inom alla sporter, men, för mig kommer det alltid finnas en skillnad mellan "vanligt arbete" och idrottsutövande.

  Idrott idag är i mångt och mycket "show business" och kan på många sätt jämställas med teater, film eller annan underhållning.

  Trots detta vidhåller jag fortfarande att idrott handlar om en "lek" där den som klättrar högst, kastar längst eller skjuter hårdast vinner fina priser. Att somliga som är med i leken numera kan tjäna pengar, rent av att bli rika på sin utövning, ändrar inte detta faktum!

  Idrott i många av dess former är bra, skolande, nyttigt, samhällsdanande, fostrande men fortfarande en form av "lek"!

  Arbete är något man kan utöva från ungdom till pension - idrott något man kan utöva i blomman av sin ålder!

  ..men det är bara min åsikt - och som vanligt respekterar jag att andra tycker annorlunda!

  SvaraRadera