14 april 2009

Ont om spelare just nu - och Tornberg!

Så skriver vi måndagen den 14 april 2009 och ovissheten är lika stor idag som igår. Vad är det som händer och sker i det fördolda på klubbens kansli? Sitter man där med pannor i djupa veck, suckandes över spelare som flyr, eller är det glada och förväntansfyllda miner? En sak kan man trösta sig med. Det ser säkerligen lika ut för alla lag i allsvenskan just nu med förväntan, förvirring, förhoppning och allmänt kaos, förmodligen!

Det är trots allt en himla massa lag som just nu sitter och kämpar med sina spelartrupper. En liten rundvandring på de olika lagens forum visar att det inte bara är Vi(k) som saknar spelartrupp just nu. Så min uppmaning till alla Gul-svarta fans är att hava tålamod ännu en tid.

Hur kan man då summera läget idag? Kanske på detta viset:

Kontrakterade spelare:
Johan Thalberg (målvakt )
Niklas Lundgren ( back)
Anton Mylläri (back)
Dennis Rasmussen (forward)
-------
Spelare som ej erbjuds kontrakt:
Stefan Holmgren (forward - ingen ny klubb)
Marcus Söderkvist (forward - ingen ny klubb)
Elias Fälth (back - Almtuna AIS)
Mattias Homstedt (back - tillbaka till Norge?)
-------
Spelare som slutar:
Patrik Juhlin (forward)
Rickard Ekström (back)
-------
Spelare som vill fortsätta:
Greg Jacina (hemma i Kanada nu)
-------
Tränarfrågan:
Lars Ivarsson (inget bestämt - troligen andretränare)
Peter Popovic (inget bestämt - troligen kvar)
Uppdaterad: 090414 (18:11)
Johan Tornberg (lämnar VIK sista april!)
-------
Rykten:
Ola Svanberg (back - på väg till Borås?)
Stefan Hellkvist (forward - slutar?)


Leksand tappar sin målvaktstalang Eddie Läck!
Så blev det bekräftat det som många Leksandsfans fruktade. Deras Eddie Läck packar benskydden och drar till - Brynäs! Är det inte lite ironiskt i alla fall. I början av denna säsong påpekade alla LIF:are att de minsann hade seriens två bästa målvakter. En av dem var Eddie Läck. Det fanns även Leksandsfans som skyllde förra årets miss i kvalserien på att just Eddie Läck inte fick stå i fler matcher. (Alla minns vi att LIF i stället satsade på en gammal "Örn" från Kanada!)

Under senare tid vände dock vinden och många Leksandsfans började ifrågasätta Eddies kvaliteér som matchvinnare. (Under kvalserien kan man inte direkt säga att Eddie spikade igen.) Som svar på detta(?) lämnar nu Eddie klubben till förmån för - Brynäs! Så kan det gå!

- LIF har nu tappat en mycket duktig center (M Green) och nu en talangfull målvakt. Silly Season, någon?


Några kommenterar från LIF:s forum appropå detta:

- "Fy fan när en leksing går till brynäs! ska va skottpengar på de!! "

- "Hade Läck gått till nått annat elitlag så hade jag inte brytt mej men brynäs...fy fan!"

- "Ska man vara helt ärlig så anser jag dock inte att Läck utvecklats lika mycket som man hoppats.. "

- "Självklart att Eddie Läck hellre vill ta hand om 2:a spaden i elitserien än att hantera den i hockeyallsvenskan, i Leksands IF hade han knappast bli aktuell som målvakt nr 1."

- "Kul för Eddie. Kan vi ta hem Hedberg ? "

Uppdaterad: 090414 (18:25)

Johan Tornberg lämnar Västerås IK
Så kom då äntligen ett besked från VIK:s kansli inför nästa säsong. Dock inte det besked som vi alla väntat på! Enligt envisa rykten den senaste tiden skulle Johan komma tillbaka till båset och ta över huvudansvaret till kommande säsong tillsammans med Leif Ivarsson och Peter "Poppe" Popovic. Man kan lugnt säga att scenariot just nu inte ser vidare bra ut för klubben! Vi (k) har i dagsläget fyra (4) spelare kontrakterade, ingen tränare och dessutom är våra två största stjärnor, Niklas Olausson och Pär Albrandt, troligen på väg bort till ES-klubbar!

Kan man tala om mörker i dessa tider! Det kan man. Dessutom har det redan poppat upp ett rykte om att Johan Tornberg är på väg till Leksand. Enligt vissa källor har denna uppgift redan cirkulerat en vecka i dalabygden. Arto Blomsten(!?) och Johan Tornberg(!) som tränare i Leksand kommande säsong? Ja, så är ryktet!

Om man lyssnar lite på vad som kommit ut från LIF:s kansli så har det nämnts, som alternativ, en ny tvåtränar-konstellation! Johan själv är lite kryptisk i sina uttalanden om framtiden.

Vad skall man då säga om detta. Denna cirkus Johan! Kort sagt, och direkt ur hjärtat, tycker jag det är beklagligt att Västerås Ishockey tappar denne unge man. Johan är en person som glöder, brinner, för sin uppgift. Under sin tid i Västerås har han genom sitt enorma engagemang lyckats sätta laget, sig själv och föreningen på landets hockeykarta igen. Det är stort!

Att han lyckats till stora delar med sitt uppdrag som tränare kan ingen ta ifrån honom. Han har varit uppskattad och älskad av både fans och spelare för sitt innerliga och personliga sätt att agera. Det har varit mycket känslor, kanske för mycket känslor ibland, när den gode Johan utfört sitt uppdrag. Jag lever i den övertygelsen att allt Johan gjorde, gjorde han för att han upplevde det som det rätta., för både honom själv, laget och föreningen!

Det är därför med stor saknad jag saluterar Johan för hans tid i Västerås och jag önskar honom lycka till med sin framtid. För så är det, Johan klarar sig säkert utan oss, men klarar vi oss utan Johan! Det får framtiden utvisa.

Jag hoppas verkligen att föreningen inte tappar bort Lars Ivarsson och Peter Popovic i villervallan som nu kan uppstå. Visst är de orutinerade som tränare, men, de gjorde på många sätt att utmärkt arbete med laget. Drömscenariot är att vi(k) kan få in en äldre, mer rutinerad, tränare som stöd för dessa två till kommande säsong!

- Ha de bra Johan!, och lycka till med - Leksand?

Uppdaterad: 090414 (22:55)

AIK är inne i en liten "kris" tycks det. Supportrar ropar ivrigt efter besked om framtiden. Är det "Silly Season" så är det. Det som kommit upp till ytan är prat om lönenivåer för två av lagets stjärnor. Det rör sig som Heino Lindberg och Dick Tärnström. De har tydligen lönekuvert upp mot, eller över, 200.000:-/månad. Tro det - den som vill!

Till saken hör att det även går vissa rykten om att Heino Linberg gillar att "vara ute" , som man säger, på äventyr vid sidan om sin hockeykarriär. Det är lätt att koppla detta till hans alternativa karriär som musiker. Men det är säkert bara "skitsnack"!

Sedan väntar många "Gnagare" oroligt på ett besked från klubben huruvida det fattas mångmiljoner i kassakistan, eller , om satsningen mot ES fortsätter kommande säsong!

- Personligen trodde jag AIK lyckats plocka hem lite bonuspengar denna säsong då deras pubkliksnitt låg klart över det budgeterade. Men, det kostar på att vara i topp!

------------------

Under morgondagen kommer jag spekulera lite i Almtunas och Örebros lagbyggen. Speciellt Almtuna ser intressanta ut i dagsläget. Kanske är det så att de är den enda klubben som faktiskt har ett lag att ställa på isen - i dessa tider! Örebro HK har bara en (1) spelare kontrakterad men kompenserar detta med en lösmynt ordförande som tydligen skall köpa upp "halva" FBK!

Väl mött under morgondagen:)

*För övrigt kan du fortfarande rösta på vilka lag som kommer bli Top-3 nästa säsong längre ned på sidan!

1 kommentar:

  1. Blir intressanat att se ifall Leffe kan behålla Jacina.

    SvaraRadera