24 april 2009

Pär Arlbrandt - den lille - store - liraren!

(bilden har ingen som helst koppling till de personer som omnämns i detta inlägg. Bilden får istället symbolisera den sinnestämning som bloggen känner - just nu!)

Arla - blott ett minne kvar!
Så kom då det besked som vi väntade oss - men inte ville veta! En hink vatten, kallt vatten, över ansiktet, en kulen höstmorgon. Så kändes det! Ett plågsamt uppvaknande för alla VIK-fans som drömde, hoppades, på något annat. Men sådant är livet. Lyckan kommer, lyckan går. Efter förra säsongen fasade vi över det faktum att Patrik Berglund skulle lämna oss. Tomheten var total. Vad skulle kunna ersätta denne fantastiske spelare. Han som dominerat och burit laget under sin tid. Trots sin ungdom.

Och vad hände. Mitt i mörkret, ångesten, trollades en ersättare fram, till och med två, som på ett överraskande bra sätt fyllde tomrumet efter den flyktade Patrik Berglund. Nu står vi där igen. Slokande, vissnade, modlösa, men, trots alltings elände, och åtta bedrövelser, som nu drabbar oss mentalt, finns det ett visst hopp.


Låt oss därför tillsammans sucka, stöna och plågsamt smälta denna nyhet, innan vi reser oss igen och söker nya lösningar. För sanna mina ord. Arla var en fantastisk lirare men ingen är oersättlig!

Det positiva är att nu vet alla hur landet ligger. Nu är det bara för Leif Rohlin att sätta ingång den process som stått still på stationen. Släpp handbromsen nu och börja bygga det nya VIK. Det lag som skall ta oss till samma idrottsliga framgångar som denna säsong - minst! Vi får aldrig ge upp! Se det inträffade som en lapsus, en tillfällighet, en bagatell, som skall övervinnas så snabbt som möjligt!

***

Peter Popovic
Det var verkligen otippat! Han blir ny tränare för SSK. Det som svider lite är det han säger i dagens VLT:


- Hade jag fått en förfrågan från VIK tidigare hade jag givetvis tackat ja till detta! Nu han SSK före!


Men Bloggen säger det redan andra sagt:
- Det är i motvind som draken lyfter!

***

Senaste nytt - Lagbygget VIK:
Var nästan så jag missade att berätta detta. Vi tappar Arla men får behålla Jonas Leetma! Hm! Han har skrivit på för 1+1 år. Inget ont om Jonas, men, han får gärna ta det därna efterlängtade klivet upp nu. Från en medelmåttig till stabil Allsvensk back. Han får göra en "Andreas Lindh" och helt enkelt kliva ut ur garderoben. Ta för sig. Men ok, då! Tack så mycket för att vi i alla fall får en spelare till under kontrakt:)

***

Uppdaterad:090424 (17:54)

SENASTE NYTT - RYKTE - AIK!
Det har ju som bekant, under senare tid, florerat ett rykte om AIK:s dåliga ekonomi. Ännu har inte någon från AIK formellt kommenterat detta. Varken Bu, eller Bä, med andra ord. Vad är det man säger om rykten? Jo, ingen rök utan eld! Nu har det dykt upp mer saker, ett förfluget uttalande, som gör att spekulationerna kommer ta fart igen:

-" Jag fick en signal från Tobias och hans agent att de inte signat med AIK. Tydligen hade de stora ekonomiska bekymmer och hade något slags köpstopp, berättar Bengtzén!"

Artikeln finns att läsa i sin helhet här:

***

Uppdaterad: 090424 (20:40)

Patrik Berglund
Kan inte låta bli att skriva lite om det stundande VM i ishockey. Erkänner direkt att det ger inte mig mycket puls. Inte som att gå till ABB Arena och se VIK spela mot - öh - Almtuna! För så är det faktiskt. VM-laget av idag är en ganska blek samling av spelare som välvilligt ställer upp att försvara landets färger. Men, det finns undantag. In i laget kommer nu en spännande spelare. En gammal Västeråsare. Tja, gammal och gammal! Pratar om Patrik Berglund som lämnade oss till denna säsong för att spela i NHL! Ingen kan ha undgått att notera denne ynglings framfart! Från Allsvenskan, och ett medelmåttigt lag, till NHL, världens bästa liga! Inte dåligt. Inte dåligt alls!

Som Västeråsare, och VIK:are, känner man inte lite stolthet över detta. Tack vare Berglunds intåg i truppen kommer i alla fall mitt intresse för denna turnering öka med cirka 100%! För så är det. Det är först när man som supporter "känner" något för en spelare i laget som intresset vaknar - på riktigt!

***

Uppdaterad:090424 (23:28)
- "I dag har det hänt en hel del i Örebro Hockeys allsvenska lagbygge. Den största nyheten är att det första nyförvärvet är klart, nämligen Marcus Jonasén. 25-åringen..." läs mer

Men jahaja! Så gick det med den "värvningen"! Trodde i min enfald att Marcus Jonasén var ett namn på vår karta, men icke! Kanske ingen toppspelare men en typ av spelare som vi länge saknat! Bara att lyfta på hatten för "kexen" som inte skäms att ta för sig!

***

Omröstning pågår: Se längre ned på sidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar