22 april 2009

Inte mycket - men lite


I dagens lokaltidning (VLT) kan man läsa lite om hur VIK tänker sig den kommande säsongen. Man kan sammanfatta det hela med att det kommer råda en viss - återhållsamhet - i den framtida satsningen. Intet ont i det med tanke på rådande ekonomiska, och bistra, tider. Mer intressant då hur de tänker sig den uttalade satsningen mot ES. Kan klubben fortsätta med en sådan målsättning trots mer ansträngd budget? Tydligen gör man inte avkall på den sportsliga målbilden. Kvalserien skall man nå, kommande säsong, och där kan allt hända – typ!

***
Det framgår även att ”affären” Arlbrandt utvecklats till en ”bromskloss” i klubbens värvningsarbete. Innan klubben får besked från ”Arla” kan de inte gå vidare med andra tänkta värvningar. Även det ter sig naturligt. Skriver ”Arla” på nytt kontrakt så kommer det säkerligen att kosta på ekonomiskt. Pengar som annars kan användas till andra nyförvärv. Knepig sits! Man kan lugnt säga att det är spelare, och agenter, som håller i taktpinnen!

Sedan sitter VIK i samma båt som alla andra allsvenska klubbar. Det är en viss hackordnig i värvandet.

Först skall NHL plocka guldkorn, sedan Ryska ligan, därefter Elitserieklubbarna. När det valt färdigt vill klubbar i Schweiz, Österrike och Tyskland(!) plocka lite av det som blir över. Först därefter, kommer de allsvenska lagen in i bilden! - Skall faen vara sportchef!

***
- Är lite kluven till Pär Arlbrandt just nu!

Men, det blir säkert bra, på något sätt! Det som oroar mig är det fokus som skapas kring en person. Måhända att det är en unik spelare, men, ingen spelare är större än laget - etc. Tror nog, innerst inne, att Arla är mer beroende av den roll han fått i VIK, än vi av honom, om ni förstår hur undertecknad tänker!

- Även om det svider, så är ingen, ingen, oersättlig!

Vi kan säkert få ett bra lag utan Arla, men frågan är, kan Arla få det lika bra, sportsligt, som han haft denna säsong! Det är det som är frågan! Dessutom skulle jag personligen ta det "hårt" om han lämnar. Vill se mer....
***
Bloggen synar en konkurent:

Malmö IF
Som bekant gjorde MIF en "fuling" under säsongen 08-09. De startade säsongen med ett stjärnspäckat lag, i vanlig ordning(!), spelade urusel ishockey, räddade säsongen, klubben, ekonomin genom att plötsligt säga upp kontrakten med "alla" spelare! Efter några mycket tumultartade dagar reste sig ett "nytt" MIF ur förnedringens bakvatten och presenterade sig som "Baby-Hawks"!

Den publik, och de supportrar, som vänt laget ryggen kom tillbaka i tusenden och fick se ett ungdomligt och påyttfött MIF som ångade på genom att rada upp seger efter seger. Trots en usel placering i tabellen var laget ytterst nära att knipa den sista viktiga sjundeplatsen som inneburit Playoff! Nu blev Leksand, på bortplan, en allt för svår nöt att knäcka. Istället kunde Troja, nykomlingen, via seger hemma mot Sundsvall ta denna åtråvärda plats.

Nåväl. Detta Malmö IF. Percy´s Pågar, "Halvdanskarna", som under de senaste säsongerna gjort enorma underskott är fortfarande med i snacket om en ES-plats. I sanning borde detta lag inte finnas! Utan ett ständigt tillskott av pengar från donatorn Percy hade MIF:s saga varit all för länge sedan! För undertecknad är det ett mysterium att inte klubben redan straffats ut för sin misskötta ekonomi! Men, som andra redan konstaterar, det är skillnad på folk och folk, samt klubbar och klubbar.

- Det sägs att MIF under de senaste sex (6) säsonger gått med ett samlat underskott på 107 miljoner! Inte klokt!

Om man kastar ett öga på deras lagbygge så börjar det ta form ordentligt. Kanske inte samma "Stjärnstatus" som vanligt men det ser gediget ut. Sett till detta får man nog säga att MIF kommer vara med "däruppe" kommande säsong. Men top 3, hm, det kan bli nog så tufft, men troligen kommer de att finnas där i alla fall - på något sätt!
Summering:
I dagsläget imponerar inte spelarmaterialet men det kan bli ett bra LAG. Trots detta känns det lite surt att MIF får chansen, igen, trots en otroligt klantig hantering av sin ekonomi! Bloggen hade gärna sett "rött kort" för MIF och förvisning till lägre division pga detta!

Uppdaterad:040922 (20:57)

- Måste givetvis gardera mig mot att MIF fortfarande kan "trolla fram" en/flera riktigt bra värvning/ar!
***
Ishockey-VM
Som bekant spelas denna turnering, gäääsp, varje är någon gång strax före midsommar - typ! Som bekant(!) sänds denna turnering via "vi är snart tillbaka", "först en liten paus", "sitt kvar - vi är strax tillbaka", "nu blir det en tävling", "rösta på matchens lirare", "nu har du chansen att vinna en bil", pust, TV3! Minns ni när detta evenemang sändes via gamla SVT! Någon? Säger bara det:

- Sveriges Radio och TV! Allt är förlåtet! Kom tillbaka!
***

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar