23 april 2009

Vad gör dom andra?

(Peter "den snälle jätten" Popovic)

Man funderar ju lite nu. Vad gör de andra klubbarna? Hur går det med deras respektiva lagbyggen. Jo tack!, kan man säga. Det rullar på. I alla fall för vissa. Enligt mitt förmenande är det bara Västerås och AIK som ser lite sega ut att signa gamla och nya spelare. Till och med laget i gnällbältets centrum, Nerkes stolthet, Örebro HK har börjat få fart på kontraktskrivandet. Ett intressant namn där är Niklas Lihagen som skrivit på för tre (3) år! Det är minst sagt ovanligt i dagens hockeysverige! Tre år? Niklas är i alla fall en ruskigt STOR spelare. Kan bli viktigt för "Kexen"!

***
Annars är det stora samtalsämnet i Gurkstaden tränarkarusellen. Det bidde som bekant ingen Johan Tornberg. Det ser inte ut att bli någon Peter "Den snälla jätten" Popovic heller! Han funderar på ett anbud från SSK! Där ser man. En strumpa ut och en "Jätte" in"!

***
Vem skall då bli tränare i Västerås! Buden är flera. Man är inte villiga att ta in någon "dyr" sak utan tittar på en intern lösning. Inavel, ropar kritikerna och menar att gräset är grönare på andra sidan sargen. Är inte beredd att hålla med där. Kontinuitet skall inte föraktas. Men vi får se. Lars Ivarsson är i alla fall redo att skriva på för nästa säsong. Fortsättning följer..

***

Målvakt som fått spel?
Och vad vore en Silly Season utan målvaktskarusell. Nu har den gode Johan "Tarras" Thalberg börjat darra på manchetten! Trots ett gällande kontrakt, trots att gul-svart är laget i mitt hjärta, börjar den gode Johan tveka om sin framtid. Med all respekt Johan! Du har dina stunder på isen då du verkligen är grym. Då visar du vilken fenomenal målvakt du kan vara! Men, efter denna säsong, behöver du mer än någonsin ta nya tag, komma igen, och visa stabilitet match efter match! Sedan kan du börja sikta uppåt - igen!
***
Senaste nytt!
Vi har en tränare! Klackarna i taket och jubel i busken! In i laget kommer Fredrik Nilsson! En gammal VIK:are som slutade spela bara för några år sedan. En "hemvändare" som avslutade sin karriär i gul-svart under ledning av allas vår demoniska tränare, och Surahammars stolhet, Per Bäckman!
***
Galnaste ryktet denna Silly Season!
Heino Lindberg och Johan Ryno, bägge AIK, ryktas vara på G till Örebro HK. Är detta ett "planterat" rykte av Örebros driftige, och munvige, ordförande Mikael Fahlander, eller, är det pengar som talar! Skulle inte förvåna mig om det ligger till på det sättet! Han har fickorna fulla av bus och munnen av skit, när han sätter den sidan till. Osannolikt?, ja, men ett härligt stimulerande rykte. Om inte annat ruskar det om alla "gnagare" i alla fall:)

- Johan Ryno är faktiskt Örebroare!

Slänger in ett inlägg från Division 1-bloggen där Fahlander skriver. En kommentar till hans inlägg lyder:

"- hört av "säkra" källor att den s.k hemvändaren ÄR Johan Ryno! Kom ihåg VART/VEM ni hörde det av FÖRST..."

Spänningen stiger:)
***


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar