18 april 2009

Bladet har fallit - munnen har talat - dessa vi vilja hava!

(Obs: Bilden är ett montage: =)
Hm, underlig rubrik på detta inlägg, men vad sjuttons! Man kan inte alltid hitta rätt i sina formuleringar! Nåväl, då uppsåtet är gott kan man ibland tillåta sig till detta! Så här är det, nämligen, att idag publicerade lokaltidningen en hel del spännande information till oss törstläppar(supportrar) - en del matnyttigheter kan man säga - typ! Lite att dräggla, fundera, spekulera och fantisera i och om. Det är inga superspelare vi talar om, men, i alla fall. Rätt russin i kakan och det blir smakligt värre!

Då så! Så här ser listan ut! Jag har tagit mig friheten att komplettera den med info från denna förnäma källa!

Backar som Västerås är intresserade av alternativt för förhandlingar med:

*Matcher-mål-assist-totalpoäng

Fredrik Ericson Bofors
En storväxt och spelskicklig back. Ericson är en duktig passningsspelare och har ett bra skott. En del brister i tempot och defensiven märktes vid tidigare elitseriespel, men i allsvenskan är Ericson en toppback.
*45-9-19-28

Alexander Ribbenstrand Almtuna
En hetlevrad tvåvägsback. Ribbenstrand gillar att smälla på och är ofta het och lite smågrinig på isen. Stark, trots att han inte är någon jätte till växten. Lite ojämn i sitt spel fortfarande och spelar med lite små marginaler ibland. Hinner ibland inte riktigt med och tvingas använda klubban.
*43-1-10-11


Adam Andersson Mora
En offensivt skicklig back som är skottvillig och har en bra bössa. Bra i spel i numerärt överläge och en relativt bra passningsspelare. Det går inte alltid jättefort och ibland går han bort sig i markeringen. Brister i defensiven.
*44-11-14-25
Jonnie Karlsson Löven
*38-8-10-18

Johan Svedberg Löven
En hårt arbetande defensiv back. Svedberg är rörlig och en riktigt bra skridskoåkare. Bra spelsinne och bra med puck. Ej speciellt fysisk. Han har också ett bra skott. Något ojämn spelnivå.
*40-2-8-10

Greger Artursson Mora
Kommentarer överflödiga. Vi vet alla vad Greger har för kvalitéer. Frågan är bara hur länge han orkar motivera sig att ligga på samma höga nivå!
*39-4-27-31

Martin Thelander Danmark
*42-6-16-22

Jens Olsson Södertälje
En spelskicklig allround back. Han har bra skridskoåkning och ett fint passningsspel.
*53-0-2-2


Forwards som Västerås är intresserade av alternativt för förhandlingar med:


Henrik Eriksson Borås
Skridskoskicklig forward med mycket bra puckkontroll. Eriksson är en högerfattad spelare med bra blick för spelet, fin teknik och ett ganska bra målsinne. Skicklig på att transportera puck i hög fart och relativt kreativ i sitt spel.
*20-11-2-13

Johan Andersson Växjö (V Frölunda)
Rivig och ganska komplett spelare. Andersson är en bra skridskoåkare, som sliter uppoffrande. Stark i närkamperna, men också en vass offensiv spelare med god teknik och målkänsla.

Patrik Carlsson Växjö
Carlssons styrka som hockeyspelare är hans fina skridskoåkning. Han är väldigt kvick de första skären och kan hålla en hög fart med pucken under kontroll samtidigt som han demonstrerar sin fina teknik. Han har också ett rappt och fint skott som han kan avlossa i full fart, samtidigt som han har bra händer och därmed även kan stå för den fina passningen. Överlag är hans offensiva spel mycket bra. Tvåvägsspelet har förbättrats avsevärt, även om det kan bli ännu bättre. Svagheten i hans spel är dock att han tidvis kan försvinna ur matcher och han måste därmed försöka att hålla en högre och jämnare nivå. Han måste också bli mycket starkare och lägga på sig några pannor.
*43-14-10-24

Robert Rosén Växjö
Skicklig spelare som har förmågan att alltid få med sig pucken på något sätt. Inte överdrivet snabb, men smart med bra spelsinne.
*44-18-25-44

Jesper Ollas Leksand
Gick på hockeyskola redan som liten knatte då han fortfarande bodde i Norrköping. Flyttade till Leksand redan som barn och började spela hockey för Leksands IF. Spelar med mycket hjärta och viker sällan eller aldrig undan i en duell utefter sargen eller framför mål.
*45-7-10-17

Johan Hägglund Leksand
En tvåvägsspelare som i unga år ansågs vara en riktigt skaplig talang. Hägglund är en bra rollspelare, som är mycket säker defensivt. Han sliter uppoffrande och gör sällan en dålig match. Storväxt till växten och ganska rejäl i sitt spel. Bra på att plocka bort motståndarnas bästa spelare. Offensiven är så där.
*44-4-14-18


Tvillingarna Ahlström Huddinge
Kommentarer överflödiga. Vi vet alla att dessa bröder av och till dominerat i Huddinge.


Uppdaterad: 040918 (19:37)
Lite intressant. För cirka en vecka sedan fick Bloggen ett PM från en supporter som tipsade om att Alexander Ribbenstrand, som gjort en mycket bra säsong i AIS, inte var riktigt nöjd med det kontrakt som AIS erbjöd. Tydligen har detta nått fram till andra föreningar, däribland Västerås. Vad skall man då säga om denne spelare? Det som talar emot är att han rätt ofta sitter utvisad! Tydligen spelar han mycket "på gränsen" hela tiden. Det kan bli dyrbart. Speciellt när Västerås redan under denna säsong var det lag som var mest utvisat av lagen både i Allsvenskan och i kvalserien!

Å andra sida har vi denna säsong saknat lite "elaka" backar. Efter att Andreas Lindh slutat "dumma sig" har laget inte haft en enda back med denna kvalité! Det behövs lite "Grin-Ollar" i laget som kan ta för sig. Men, trots det, är jag lite tveksam. Vad vi behöver är stora, tunga, och starka backar. I alla fall någon stor stark. Snälla!

Uppdaterad: 090418 (21:58)
Glömde det viktigaste. Så här avslutade Leif Rohlin sin presentation av tänkbara spelare till nästa säsong:
- "Förutom dessa namn har vi andra heta namn, som jag inte vill nämna. Faktiskt hetare namn än de som nämnts, säger Rohlin till VLT."

Bloggen säger:
- Nu är det nästan ståpäls!

x-----------------------------------------------------------x
När det gäller Bloggens omröstning om vilka lag som tar Top-3 nästa säsong så är den nu avslutad. Rösterna fördelades enligt följande:
Leksand 68%
AIK 60%
Malmö 59%
---------
Västerås 43%
Almtuna 15%
Örebro 11%
Annat lag 9%
---------
Växjö 6%
Björklöven 3%

x-----------------------------------------------------------x

Uppdaterad: 040918 (23:02)
- Kom precis på en lysande idé till min nästa omröstning på bloggen! Men det får bli i morgon. Nu tackar jag för mig och önskar alla en god natt! Ja just ja! Tackar ödmjukast för alla besök!
x-----------------------------------------------------------x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar