5 april 2009

Janne Karlsson Lakejer - VIK (vem blir sist)Så vankas det bottenfinal i kvalserien säsongen 08/09. Vem drar längsta stråt i denna batalj. Vem bryr sig, kan man undra? Jo, jag bryr mig. Det är alltid bra att gå för seger i alla matcher. Att komma sist är inte heller så hedervärt att man skall sträva efter detta. Vi har som målsättning att komma "ett snäpp högre" denna säsong. Hm! Vilken placering hade vi i förra årets kvalserie? Ja, just det. Vi kom sist!

- Med andra ord. Bara att gå in med 100% och borga för att det kommer mycket folk till den avslutande matchen hemma mot Gnaget.

Om jag skall vara riktigt ärlig håller jag Växjö som ett bättre lagbygge än dito för VIK. Janne Karlsson, den surmulen, har lyckats bra i ambitionen att bygga ett LAG. För egen del såg jag det som ren bonus att Växjö fick sin formsvacka så lägligt att vi kunde knipa direktplatsen till kvalserien.

- Jag är nämligen inte alldeles övertygad om att Vi(k) klarat av playoffspelet på samma sätt som Växjö gjorde!


Nåväl. Nu skall knivar slipas och skridskoskär fulländas inför drabbningen i Lakerdome! Tror på en riktigt grinig match med mycket kroppskontakt, efterslängar, tjafs, utvisningar i mängd, många mål samt, givetvis, seger till oss! På den efterföljande presskonferensen kommer Jan Karlsson i vanlig ordning "grina" ut om livets alla orättvisor. (Detta oavsett resultat i matchen)

- Mitt tips blir således: Växjö - VIK 4- 6

Silly season!
*För övrigt verkar det som om ryktet som placerade Pär Albrandt i MIF var - just ett rykte! Den spelare som bevisligen skrivit på för Malmö är nämligen Morten Green från Leksand. Detta bekräftades under dagen. Så, falskt alarm (i alla fall denna gång)


*Elaka(?) rykten placerar Tomas Rhodin (FBK) i AIK kommande säsong. En 37:åring till AIK:s framtidssatsning? Tror inte det ligger i linje med klubbens intentioner att bygga för framtiden. Men, som vanligt är osvuret bäst!


*Leksand är tydligen intresserade av Peter Nordström (FBK). Det ligger lite i linje med LIF:s värvningar de senaste säsongerna(Gammalt är bra!). Snart är LIF ett farmarlag till FBK. Vad tycker Bofors om det?

Övriga matcher i måndagens omgång:
*
AIK - SSK 3-4
Kommer bli en riktigt rolig match att följa där Gnaget kommer gå för fulla segel och troligen grundstöta, ta in vatten, kantra och slutligen sjunka med flaggan i topp! SSK, de tråkmånsarna, kommer spela diciplinerat, återhållsamt, långsamt, klumpigt, segt som vanligt, men, genom en massa rutin sätter de sina chanser och kan hålla undan med en uddamålsvinst!
*
LIF - RBK 6 - 3
Nu är det dags för återbetalning. Pay-Back-Time! Hela Masriket vill se blod! En fullsatt Ejendals Arena kommer mana på sina krigare till att köra över "halvdanskarna och grötmunnarna" så det skvätter om det! Hur det sker är oväsentligt. Bara det sker! Årets viktigaste match för hela Dalarnas stolthet - LIF!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar