22 mars 2014

Seger för J20 mot HV71 - slutspelet lever!

Vårt härliga J20-lag åkte idag iväg till returmöte mot HV71 i SM-slutspelet för J20. Första matchen hemma i Mimerhallen slutade med en rejäl förlust. Matchen var jämn målmässigt efter första perioden, 0-1, men i början på andra stänkte HV71 in två snabba mål och kunde sedan bevaka och spela av för att vinna med komfortabla 5-0

I dagens match kom så revanschen. Våra unga, lovande, spelare med Hampus Larsson och Mattias Bromé i spetsen gjorde en heroisk insats som tog matchen till förlängning efter att Hampus lyckades skicka in kvitteringen till 2-2 i slutet av tredje perioden. Innan det hade Mattias reducerat till 1-2 i början av andra perioden. Matchen gick till straffläggning där Mattias Bromé fick agera matchvinnare, på riktigt! Mattias satte sin första straff och fick sedan, efter en lång rad straffar, kliva fram och sätta den matchvinnande straffen! Så otroligt skönt...

Straffläggningen:
Källa: Swehockey

Så här säger Mattias själv efter matchen:
HV71 startar matchen mycket bättre än oss, dom första 10 minuterna är vi i bussen, sen jobbar vi in oss, när vi sedan gör 2-1 så blir dom darriga och gör misstag som gör att vi gör mål! Sen på straffarna vinner vi rättvist!

Hampus Larsson:
- Så jävla skön vinst! Underbart! Jag tror ingen har trott att vi ska kunna rå på HV71! Och nu ska vi fan slå ut dom också!

Bloggen tackar Mattias och Hampus att de hade vänligheten att svara på min frågor via mobil. De förbereder sig nu för en tuff tredje match som även den kommer spelas i Kinnarps Arena. Och det redan i morgon!

- Vi ska vara stolta över våra duktiga juniorer som nu har chansen att slå ut favoriterna HV71!

Mer om matchen:
- Det blev inget avgörande i åttondelen för HV:s J20 mot Västerås. Trots att HV71 hade en 2–0-ledning kunde Västerås vinna matchen med 3–2 (0– 1, 1–1, 1–0, 0–0, 1–0) efter en dramatisk straffläggning.

Det känns surt att förlora på detta sätt. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna men ineffektiviteten straffade sig idag, säger HV-tränaren Roger Forsberg.

Det var HV71 som började bäst. Efter mål av Victor Romfors och Max Örnskog ledde man med 2–0. Det var som HV skapade mest i matchen, men Västerås lyckades ändå kvittera. Trots att Västerås missade två raka straffar kunde HV inte avgöra straffläggningen. Nu är det istället full fokus på morgondagens avgörande möte.

– Vi kommer att vända det här till något positivt. Jag tror starkt på att vi avgör det här i Kinnarps imorgon, säger Roger Forsberg.