1 mars 2014

Dra mig baklänges... så usla vi är!


- Detta liknar apa, som AIK:aren sa!


Det ser ut att bli en ganska dyster serieepilog för Gulsvart:

Västerås - Malmö 2-3 (straffar)
Oskarshamn - Västerås 2-1
Västerås - Mora 0-3
SSK - Västerås 2-1 (straffar)


- Av 12 möjliga poäng de senaste fyra omgångarna har vi mäktat med att bärga (trumvirvel) - två!
- På de senaste fyra matcherna har Gulsvart krutat in (trumvirvel) fyra(4) mål!

- I dagens match mot SSK mötte vi ett lag som mönstrade nio(9) juniorer och laget hade dessutom inget att spela för, utom äran!

- Gulsvart hade, vid vinst, fortfarande haft en liten chans att sno seriesegern från Malmö, om de inte tagit poäng mot Mora. Hygglig tändvätska, kan man tycka!


Tja, vad ska man säga! Det är som det är. Rent av bedrövligt. Misstänker att Jocke Fagervall är rätt missnöjd med de senaste insatserna trots att laget nu är klart för spel i kvalserien. Ty, det är nämligen så här, i denna bransch, att ett lag alltid bedöms utifrån sin senaste insats. Tidigare segrar förbleknar snabbt. Framgång är en färskvara som snabbt tappar spänst och smak om den inte hanteras ömt och varsamt.

- Fick alla spelare i laget vattenskallar(!) efter matchen mot Malmö? 


Nu låter jag så där lagom tröttsamt irriterande gnällig igen. Som en gisten gammal byrålåda. En typisk svensk gnällspik av bästa sort. Saken är bara den att jag, faktiskt, ruttnar lite, när laget i mitt hjärta inte visar - sitt hjärta!

Det finns säkert femtiotvå giltiga psykologiska orsaker till denna "kollaps" som drabbat laget men det är då självaste hm-hm att det blev som det blivit nu på slutet.

En reflektion. Gulsvart spelar just nu ishockey precis lika uselt som jag spelar/bettar på matcherna!För sakens skull ska jag genast bena ut begreppen här och nu:
- Jag är otrolig stolt och glad över att laget tagit sig till kvalserien (applåder och visslingar).
- Jag är imponerad över hur Jocke Fagervall lotsat laget från försäsong fram dit vi är idag (jag gör vågen).
- Jag har lidit, hyperventilerat, jublat och mått skit, om vartannat hela säsongen (precis som det ska vara).


Så, nu var det sagt. Då kan jag gnälla vidare en stund till. Eller, nej, jag har faktiskt gnällt färdigt nu. Dags att lyfta blicken framåt, gå vidare, i förvissning om att allt kommer bli bättre....


Redan om några dagar har laget chansen att visa upp sig i all sin glans, i hela sin prydno, genom att fullständigt köra över Almtuna i årets sista seriematch. Det skulle smaka mumma och tvätta bort den fadda smak av motgång som tillfällig drabbat laget. Så kort sagt, grabbar, ta i för König und Vaterland och ge oss stjärnglansen tillbaka....


För ordningens skull bjuder Bloggen på några tänkvärda ord som spelarna i laget kan ta till sig:

"Jag äger tio par gymnastikskor, ett par för varje veckodag"
 [Samantha Fox]6 kommentarer:

 1. Hej Gurkolle,

  skönt att det inte bara är jag som känner mig lite besviken att vi inte håller stilen. Det känns rätt bra att få gnälla lite, helt enkelt, så kan man få lämna det bakom sig och komma igen. Tycker vi var bättre än SSK, men vi hade svårt att få till långa anfallsspel, för långsamt både med puck och skridskor och för uppenbara passningsvägar, skulle behöva variera lite mer för att skapa oreda motståndarförsvaret. Pass back-back skott var lätta att förutsäga för försvaret. Som min kompis observerade hade det varit mer effektivt med pass back-back tillbaka till back sedan skott någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är man lite konstig som supporter! Laget är klart för kvalserien och man sitter och gnäller över att de förlorar några matcher på slutet! Men faktum är att det stör mig en aning att vi inte kunde säkra platsen till KS av egen kraft, på slutet. Dessutom stör det mig, ofantligt, att Malmö fick gå ifatt och vinna serien...

   Märkligt:)

   Radera
 2. Precis som jag nyss skrev på gurkburken, så tror jag att spelarna fokuserar på kvalserien nu. Även om VIK vinner sista matchen mot Almtuna, så är densegern helt ointressant den 17e mars. ..Då är jag desto mer orolig för den mentala biten om laget skulle få en dålig start på kvalserien.Fagerwall pratar om att de gnuggar på taktiska detaljer nu, vilket självfallet är jättebra. Men frågan är hur mycket psykologi det pratas om i gruppen ifall laget får en dålig inledning på kvalet. Hur de på förhand går igenom det mentala tänket vid motgångar....För kvalserien handlar om så mycket mer än att ha ett bra lag på pappret. Det gäller att palla trycket och inte bli skakis när det väl har börjat. Speciellt om dom förlorar första matchen. ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har alldeles rätt. Ser man till förra säsongens kvalserie så var det som om "luften gick ur laget" efter den snöpliga 0-1 förlusten hemma mot Örebro. Då ska man komma ihåg att vi fick, som Djurgården gör nu, jaga till sista matchen i grundserien, innan vi fixade KS.

   Kanske var man "mentalt" nöjda med att klara målsättningen att komma till KS. När sedan kvalserien började hade spelarna redan bränt så otroligt mycket energi att det inte fanns så mycket kvar. En snöplig förlust, fick segertåget att stanna av.

   Detta med psykologi i lagidrott får man inte underskatta..

   Radera
 3. Exakt! Kanske de tagit lärdom av misstagen från förra gången och tycker att ett shl-avancemang är värt mer än 200 000....Du nämner Djurgården. Jag har en magkänsla som säger mig att Djurgården kommer att ta en av shl-platserna om de håller undan för Karlskoga i sista omgången. Detta särskilt om de vinner första matchen. ...Jag har ingenting emot Djurgården, men någonting säger mig att det vore negativt för VIK om Djurgården tog en kvalserie-plats...Kanske VIK får slåss med de övriga 4 lagen om en plats då. ...Det kanske blir för tufft för VIK att klara. Skulle nästan förvisso tycka lite synd om DIF om de missar kvalserien, men tror de kan bli väldigt jobbiga att ha med att göra i en kvalserie. Nästan så man håller tummarna för Rögle och Karlskoga i sista omgången. ../Vimmerbarn

  SvaraRadera
 4. Vimmerbyarn....=) =)

  SvaraRadera