21 mars 2014

Ödesmättad känsla inför Djurgården...

Ingen kan vara nere med en ballong!
[Nalle Puh]



Över tid har man bevistat många matcher i ABB Arena, före detta Rocklundahallen. Matcher där man levt i förvissningen om att allt kan barka fullständigt åt skogen. Där skillnaden mellan förväntad prestation och sportsligt fiasko balanserat på en smal knivsegg. Nu står jag där igen, tillsammans med tusendes andra, och fruktar. Fruktar för att den sportsliga framgång vi inlåtit oss att tro på ska förbytas i misströstan och besvikelse.

Under fredagskvällen kan denna säsong ändas, våra drömmar, våra förhoppningar, grusas och bli till platt och intet. Efterlämnande en blytung känsla av fullständig uppgivenhet blandat med ilska, frustration och förbittring. Och, det mina kära läsare, är alldeles fantastiskt underbart!

Det är först när allt står på spel, när något drivs till sin spets, när det gäller allt eller inget, som lagidrotten blir som mest levande. Nu finns inte längre utrymme för att hålla tillbaka. Ingen plats för fruktan. Inget utrymme för tvekan. Nu finns det bara en väg, och det är framåt. Framåt med vissheten om att vi kan klara detta, att laget har förmågan att plocka, och locka, fram all sin potential när det behövs som mest. 

Det är just denna typ av matcher som spelare påstår sig längta efter, och leva för, när de under många långa träningspass svettas för att bygga upp sig fysiskt och mentalt. Hela barmarkssäsongen har spelare, och tränare, siktat just mot denna ultimata utmaning, då allt står på spel...

- Själv mår jag mest illa av oro och ångest - samtidigt som jag längtar oerhört efter att få utsätta mig för denna fruktansvärt underbara känslostorm som endast en match av ödeskaraktär kan framkalla!

Vad kommer då krävas av vårt lag, våra spelare, för att kunna triumfera i morgondagens(eller dagens) kamp? Tja, allt, kommer att krävas. Alla spelare måste nu prestera, tävla, på toppen av sin förmåga. Alla spelare måste tro på uppgiften, på möjligheten, och ge sitt allt i varje moment ute på isovalen. Den som fuskar minst - kommer vinna denna drabbning.

Bloggen bjuder på några tänkvärda ord inför matchen:
"Börja med att göra det nödvändiga, gör sedan det möjliga, och plötsligt gör du det omöjliga" [Franciskus av Assisi

- Jag tror banne mig på seger!

Kämpa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar