8 mars 2014

Kvaltider...

..runt om i Ishockeysverige. Knappt att man hinner med, överallt. Det är kval, playoff, kval, och ännu mer kval. Spelare förlänger eller förkortar sina säsonger allt efter sitt lags prestation. Som bekant har vi ett antal x-VIK:are som nu får spela vidare, medan andra har spelat färdigt och får fetta in skenorna på grillorna och invänta nästa säsong.


Jonte Berg, skridskoeleganten, som försvann till Norge denna säsong spelade sin sista match i tisdags. Jag fick kontakt med honom under dagen och han lovade att ställa upp på en intervju och berätta om sin säsong, och sina intryck, av att spela i vårt grannland.



Oscar Petterson "harvar" på nere i Nittorp. Har precis inlett kvalspelet för att hänga kvar i division ett. I sin första match fick de se sig besegrade av Borås(!) som just nu riskerar att åka ned ännu en division i seriesystemet. Matchen slutade 1-3 och Oscar noterades för en assist. Under fredagen mötte de Varberg HK och fick stryk i straffläggning. Även i denna match noterades Oscar för en assistpoäng. Även Oscar har lovat att ställa upp på en intervju och berätta om sin säsong i Nittorp!

Tabellen:



Sundsvall
Än värre är det för Marcus Kinisjärvi som idag blev utslagen i playoff tre för spel i kvalet till allsvenskan. Marcus, Kevin Weiskog och Linus Svedlund  spelar alla i Sundsvall för tillfället. Svedlund har tillbringat hela säsongen där medan "Kinis" och Weiskog anslöt bara för några veckor sedan. 

När det gäller "Kinis" och Weiskog så har de haft en minst sagt dråplig situation som utlånade spelare. Först lirade dessa två i Vimmerby och var så nära att ta en fjärdeplats i Allettan. De föll på målsnöret, bokstavligen, och fick i sin sista match stryk mot Tingsryd på hemmaplan. De hade oavgjort när det var några minuter kvar av matchen men var tvungna att knipa tre poäng för att gå vidare till playoff-spel. Vimmerby tog ut målvakten och gick för alla tre poäng. Då gjorde självklart Tingsryd mål - istället! Men Vimmerby gav inte upp. Ut med målvakten igen, och kvittering! Matchen gick dock till sudden där TAIF slutligen vann och säkrade en plats till fortsatt playoff-spel.


Så här slutade Allettan med Vimmerby:


Så, lite tråkigt för "Kinis" och Weiskog som fick stå på den förlorande sidan även denna gång då Sundsvall åkte ut efter 0-2 i matcher mot Kallinge-Ronneby i play-off 3. Men, vem spelar då i KRIF med anknytning till VIK Hockey? Jo, just det. Robin Nilsson spelar där. För andra säsongen i rad. 


Mattias Bromé är en kille med fart i just nu. Han flänger runt och spelar lite överallt. Bland annat har han hunnit att förstärka J20 som i sina senaste två matcher åkt på torsk. I båda fallen förluster i sudden eller straffläggning. Först torsk borta mot Mora och sedan förlust borta mot SSK. I matchen mot SSK hade Bromé chansen att rädda laget med sin straff men milliliterna var inte på hans sida. På frågan om varför han missade svarade han: 
"- Jo riktigt surt... Jag skulle lägga den i gubbhörnet men han stod där så jag gjorde en "Foppa" istället, men han tog den på tåspetsen!"
Så kan det gå:)

Kvalet till allsvenskan
Under kvällen blev de så klart vilka lag som gör sällskap med Björklöven och Troja till kvalet för spel i allsvenskan nästa säsong:
- Tingsryd
- Vita Hästen
- Kallinge-Ronneby
- Piteå









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar