12 mars 2014

Matt Fornataro och Jeremy Williams - våra stjärnor...

Nu vill vi se våra stjärnor glänsa och glimra 


Matt Fornataro
I dagens VLT kunde man läsa lite om Matt Fornataro, om hur han upplevt sin tid hos oss, och ett litet avslöjande om att han inte varit helt kurant. En krånglande rygg är inte speciellt roligt. Tydligen hade Matt även lite problem med sina knän, samtidigt. Alla som någon gång stått på ett par skridskor förstår dilemmat. Det är inte lätt att vara explosiv och kraftfull i agerande på isen om det gör ont, smärtar, och tar emot. Ofta kan idrottsmän, vid själva utövandet, förtränga vissa fysiska besvär men i längden blir det ofta tungt, framför allt mentalt. Det blir tungt och jobbigt att känna att man inte presterar på den nivå som förväntas. Så tungt fysiskt att det till slut blir ett mentalt problem. Spelaren ser inte längre fram mot nästa match med välbehag och förväntan utan börjar istället fokusera på att han inte klarar av att prestera. En ond cirkel är skapad och kan vara svår att ta sig ur.


Vi som hade nöjet att se Matt Fornataro i match efter match förra säsongen har sett skillnaden. Något har saknats i hans spel. Med dagens besked fick vi därmed svaret. Klart som korvspad att Matt inte fått ut hela sitt register i spelet om han hela tiden känt obehag, smärta, ute på isen. Jag kan till och med påstå att jag sett på hans kroppsspråk att allt inte stått rätt till.


Nu har inte Fornataro varit dålig. Inte alls. Men han har inte presterat på den nivå som vi vet att han kan. Skulle jag sätta betyg för insatsen efter återkomsten blir det ett klart godkänt. Ett D i den aktuella betygsskalan. Är man som supporter bortskämd med att en spelare tidigare presterat på en betydligt högre nivå upplever man säkert Matt´s insats som ganska skral, än så länge, i den Gulsvarta dressen.

Glädjande då, på alla sätt, att tiden fram till kvalserien kan/kunnat användas för återhämtning och rehabilitering. Jeremy Williams
Värre tycks det vara med Jeremy Williams. Det vore då själva fan om inte han får vara med när det roliga börjar. Trots allt kom han till laget just för att bidra när det gäller som mest, i kvalserien. Nu är jag övertygad om att andra spelare i laget kommer växa och i viss mån ersätta den kompetens som Jeremy har men trots det känns det - surt! Först om främst är det ett elände rent personligen för Jeremy. Det måste vara ett antiklimax att som värvad spetsspelare gå skadad när laget behöver dig som mest. En knepig situation minst sagt. Nu verkar det dock som om Jeremy är av den mer sorglösa typen och inte låter sig nedslås utan istället ser positivt på sin belägenhet. Det är en mycket god egenskap. Att få tillbaka en riktigt spelsugen Williams till kvalserien är en nåd att stilla bedja om!Mot SHL!


1 kommentar:

  1. Jeremy Williams , topp 10 oavsett serie i Sverige

    SvaraRadera