25 mars 2014

Malmö på ingång....Match igen. Denna gång mot Malmö. Laget som rusade förbi oss i slutet av grundserien och snodde vår tänkta förstaplats, serieseger, och segerpremien på 200 000 riksdaler. Laget som åkte brallorna av oss i två perioder, ja två och en halv faktiskt, i vårt senaste möte. En match där undertecknad kastat in handduken och kallt räknade in noll poäng. Men då hade jag inte räknat med firma Romano, McArdle, Marklund som ville annat. På några ynka slutminuter lyckades den formationen ta oss till en sudden, resultatlös, och straffläggning. Facit blev en mycket viktigt poäng i en match där vi hade hyggligt svårt att skapa offensivt tryck.

Nu möts vi igen....

Senaste mötet i ABB Arena, förlust på straffar, var kanske säsongens bästa match. Malmö förde, men vi gav aldrig upp, kom igen och kom igen. En match där vår Jeremy Williams skadade sig. Och Marcus Jonsson. En match där Viktor Mårtensson bjöd upp Malmös back David Liffiton till dans. Han avböjde dock erbjudandet vilket gjorde att Mårtensson, mycket snöpligt, fick lämna isen med matchstraff och ogjort ärende. En match där Tomas Kollar passade på att ge unge Mathias Bromé en armbåge rakt på näsan efter en tekning i mittzon. Ett tilltag som ingen domare såg. Det var kort sagt en rasande bra ishockeymatch där Malmö kunde triumfera.

Och om det inte var nog med allt tjöt och stök på isen så avrundades kalaset med bråk i spelargången, efter match, mellan Malmös tränarstab och ABB Arenas ordningsvakter. Polisanmälningarna haglade, fram och tillbaka, och ingen var skyldig till någonting. Allt var bara ett stort missförstånd, typ...

- Törs man tro på en lika laddad tillställning denna afton? Det vore en nåd att stilla bedja om. 

Malmö har blandat och gett. Först straffseger mot oss, därefter klar bortaförlust mot Djurgården. En fin seger mot Örebro hemma följdes av platt fall senast mot Rögle. Upp och ned. Sol och pannkaka. Malmö har inte lyckats fullt ut, kan man säga.

Frågan är vilket humör de är på idag. Vilken kostym de har på sig. Man kan med fog säga att de har piskan på sig i kvällens match. Förlust för pågarna och de får det oerhört svårt framöver. Bloggen förutsätter att Malmö kommer gå all-in i kvällens match. Annat är inte att vänta...

Som vanligt när vi Möter Malmö gäller samma mantra som vanligt. Undvik boxplay! Där är de riktigt vassa. I allt övrigt anser jag att vi är minst lika bra, eller bättre. Men ge inte pågarna chansen att ta kommandot i matchen via sitt fina powerplay...

Nyckeln till vår egen framgång blir som vanligt, Jonas Fransson. Nästan lite tradigt att upprepa detta inför varje match. Det hade varit förträffligt om vi fick igång offensiven idag. Få samma flyt, eller ännu bättre, som vi stundtals hade i matchen mot Djurgården.

Sagt på #twitter:

Så här betygsatte jag Malmö i ett tidigare inlägg på bloggen: [Hela inlägget]
Målvakt + + +
Backar + + +
Forwards + + +
Uppspel + + + +
Powerplay + + + + (23.50%)
Boxplay + + + + (87.23%)
Offensiv + + + +
Defensiv + + +
Spets + + + 
Form: +++++
Totalt: 36

Motivering: 
- Under hela säsongen har Malmö tuggat på och jobbat med sitt grundspel. En spelidé som till slut bar frukt i form av en formidabel avslutning på säsongen då de utan tvekan var seriens starkaste lag. Malmö har, till skillnad mot oss, en väl fungerande spelidé och en välbyggd jämn trupp som följer denna i match efter match. De har dessutom lyckats få till en uppställning i powerplay som skördat stora framgångar. Malmö är helt enkelt ett stabilt lag. Fyra starka formationer som åker mycket skridskor och följer tränarnas manual till punkt och pricka. Efter jul har även målvaktsspelet blivit allt bättre. En viktig ingrediens för ett vinnande lag.

Malmös styrka, och svaghet, är att de inte har några stjärnspelare som ska bära laget. Det är kollektivet som ska göra det. Ett mycket starkt och spelskickligt kollektiv. 

Spelare som sticker ut:
- Joey Tenute
- Frederik Storm
- Jens Olsson
- Daniel Viksten
- Björn Svensson

Viktigaste kugge:
- Joey Tenute


Att jämföra med hur jag betygsatte Gulsvart: [Hela inlägget]
Målvakt + + + + +
Backar + + +
Forwards + + + +
Uppspel + +
Powerplay + + (16.75%) 
Boxplay + + + + (84.47%)
Offensiv + +
Defensiv + + + + +
Spets + + + +
Form: +++
Totalt: 34

Motivering: 
- Under hela säsongen har Gulsvart haft stora problem med uppspel från backar. Vårt powerplay har inte fungerat sett över säsong. Boxplay, däremot, har varit stabilt. Vårt spel, över hela isen, har varit rätt skralt. Inga tydliga linjer har funnits i vårt anfallsspel. Våra offensiva framgångar har till stor del berott på skickliga individualister som gjort mål och poäng. När det gäller spets finns det nog inget annat allsvenskt lag som kan match oss. En drös duktiga importer, med Jeremy Williams i täten, som levererat hela säsongen. 

När det gäller vår form råder förvirring. Vi avslutade serien mycket svagt. Till viss del beroende på att spelare stod över(skadade) samt att matcherna inte gällde något. Detta är dock en försvårande omständighet när det nu är skarpt läge. Vi vet inte hur laget kommer att formeras. Vi vet inget om vilken kemi som finns i nya konstellationer.Vi vet, egentligen, ingenting om lagets form och kvalitet just nu! Lägg därtill tre  nyförvärv som nu ska in i truppen...

- Vi har dock något som inget annat lag har: Jonas Fransson!

Spelare som sticker ut:
- Evan McGrath
- Jeremy Williams
- Luca Caputi
- Tony Romano
- Stefan Legein
- Kenndal McArdle
- Matt Fornataro
- Tomas Mitell

Viktigaste kugge:
- Jonas Fransson

Bloggen tror på livet, vårens snara ankomst, och seger i kvällens match....

Kämpa!

2 kommentarer:

  1. Om man ser till mönstet hur Malmö spelat i kvalserien med ordningen seger-förlust-seger-förlust, så ser det med andra ord ut att kunna bli en tuff match för VIK ikväll. Att de dessutom är mer eller mindre tvungna att vinna gör väl inte saken bättre för VIK. ...Men vi får hålla tummarna för VIK ikväll och hoppas på det bästa! =) Dessutom är ju mönster till för att brytas.../Vimmerbyarn

    SvaraRadera
  2. Om Liffiton är hälften så bra som andra Kanadensare så åker Mårtensson på stryk IGEN. Annars så tror jag VIK vinner matchen ikväll!
    ÖHK

    SvaraRadera