27 mars 2014

Västerås J18 - Djurgården Kvartsfinal J-SM


Västerås J18 - Djurgården J18 4-6
Nej, det gick inte vägen i den första matchen mot Djurgården i J18-SM-slutspelets kvartsfinal. Jag följde matchen via LiveArena. Ett mycket praktiskt alternativ om man inte har möjlighet att själv besöka arenan.

Det var en rätt märkvärdig match, om jag får uttrycka mig så. Västerås gick fram till en till synes stabil ledning med 3-0 efter mål av Jakob Forslund, Christopher Mastomäki och Alexander Lindelöf-Nilsson. Då kändes matchen närmast vunnen. Spelet fram till dess såg väldigt stabilt ut. Laget skapade hela tiden chanser offensivt och såg otroligt säkra ut defensivt.

Men, så har vi det där med "momentum" i lagidrotter. När Västerås stänkte in 3-0 hade det gått 14 minuter av tredje perioden. Tanken var säkert att laget skulle bevaka denna ledning fram till periodpausen. Dock ville Djurgården annat och skickade in reduceringen till 1-3 knapp 30(!) sekunder senare. Detta skapade en viss oro som utmynnade i en mycket olycklig utvisning. Västerås åkte på en tvåa pga för många spelare på isen. Det tog Djurgården elva(!) sekunder i pp så hade man reducerat till 2-3. Inte blev det bättre av att Västerås drog på sig ännu en utvisning i slutet av perioden. Plötsligt var det Djurgården som fått "momentum" i matchen!

Den tredje perioden började på sämsta sätt. Det tog fyra minuter så kvitterade Djurgården till 3-3 och matchen var helt öppen. När det gått cirka sju minuter fick Västerås möjlighet att spela powerplay. Man skapade chans på chans men pucken ville inte in. Precis när Djurgården blir fulltaliga får de till en spelvändning och skickar in 3-4! Västerås tar en timeout och försöker samla styrkorna. Djurgården drar på sig en ny utvisning. Återigen skapas chanser men pucken vägrar slinka in. Självklart upprepar sig scenariot från tidigare i perioden. Djurgården sticker upp i ett anfall och hänger in 5-3!

Västerås ger dock inte slaget förlorat. Man tar ut målvakten och försöker gå ifatt. Det tar bara några sekunder så får man hämta ut trissan ur egna nätet igen. Djurgården leder med 6-3. Man har gått från 0-3 till 6-3. Mycket starkt, må jag säga.

Kul att se inställningen från ledare och spelare. Man ger aldrig upp. Endast någon minut senare smäller Alexander Lindelöf-Nilsson in sitt andra mål för kvällen. Djurgården tar en utvisning. Ut med målvakten igen, och nya tag. Dock inga fler mål i matchen som slutar med en kontrollerad seger för gästerna.


Summering:
- Västerås är nog så bra som Djurgården spelmässigt. Skapar minst lika många chanser. Skillnaden är att DIF plötsligt hittar nätet bakom vår målvakt, gång på gång, medan DIF:s målvakt samtidigt spelar upp sig rejält.

Men bestämda uppfattning är att Västerås har en god chans att vända på detta!

Kämpa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar