28 mars 2014

GurkOlle blir Fagervall

En jävligt stor tröja!


Så är det! Efter gårdagens match kände jag spontant att det är dags att agera. Agera som den patriot man är. Laget har det tungt, Fagervall famlar i mörkret, och supportrarna gråter. Då, med stil och finess, kliver GurkOlle in i manegen och städar upp, ställer till rätta, och pekar ut en vinnande färdriktning. Detta görs utan minsta anspråk på kontant ersättning eller annan stimulantia. Framgången i sig själv är tillräcklig belöning!


Så här är det, nämligen. Spelet har gått i stå. Fullständigt, kan man säga, utan att ta till övertoner. Spelarna far omkring som vilsna höstlöv en kulen oktoberfredag med snålblåst och duggregn. Nu är det dags att låta solen lysa, värma, och få fart på kroppar och knoppar. Det ska helt enkelt in lite vårstädning och vårstämning i truppen!

Vi har en förstakedja som producerar likt tre enarmade inuiter vid löpande bandet på Volvo i Torslanda, Göteborg. Så kan vi naturligtvis inte ha det. Vi måste tänka på både procenten och produktionen, Helge!

GurkOlles förslag till förstaformation:
Marcus Jonsson - Matt Fornataro - Jeremy Williams
- En fantastisk kombo, enligt mig. Vi får energi(Jonsson), ledarskap(Fornataro) samt avslut(Williams) Dessutom får vi in massor av skridskoåkning och förutsättningar till stabilare spel i egen zon(Jonsson)

GurkOlles förslag till andraformation:
Fredrik Johansson - Evan McGrath - Luca Caputi
- En märkvärdigt välbalanserad formation, om jag får säga det själv. Här får vi skridskoåkning och pucktransport(Johansson), avslutare(McGrath) och en hårt arbetande(Caputi) som tar kampen framför och runt målet. Även har stärker vi hemjobbet genom bra skridskoåkning(Johansson). Lysande, helt enkelt!

GurkOlles förslag till tredjeformation:
Tony Romano - Sam Marklund - Kenndal McArdle
- Denna formation vill jag lämna ograverad. Den har gjort stabila insatser i alla kvalseriematcher. Fart(Romano), hårt jobb(McArdle) och på mål(Marklund). Bra balans, redan.

GurkOlles förslag till fjärdeformation:
Mathias Bromé - Mikael Fryklund - Viktor Mårtensson
- Här kommer den mest omfattande förändringen. Trots att fjärdelinan, med tidigare spelare, fungerat väldigt väl ser jag här möjligheten att lyfta övriga tre formationer men samtidigt skapa en ny fjärdelina som kan konkurrera. Nu kommer energi och fart(Bromé), mer puckkontroll(Fryklund) samt rejält fysiskt spel(Viktorsson) ge en helt ny dimension till denna lina.

Plötsligt har jag, helt utan skyddsnät, skapat fyra välkomponerade och fungerande kedjekonstellationer! Inte illa. Och det utan några som helst Steg-utbildningar. Stort!

Den skarpögde har säkert redan noterat tanken i detta mitt lagbygge. Sett mönstret. Sett att det nu finns tre olika karaktärer i varje formation. Man kan säga att det finns Den Fule, Den Gode och den Onde i varje kedjeformation. Vem som är vem är inte upp till mig att avgöra. Själv är jag nämligen färgblind!

Men inte nog med det. Självklart ska det ändras i backlinjerna också. Så här tänkte jag då:

Backpar 1:
Emmerdahl - Lindh
- Fungerar bra. Snabbhet, puckkontroll(Emmerdahl) samt fysiskt våld(Lindh)

Backpar 2:
Mitell - Söderqvist
- Här måste vi täcka upp för Mitell. Hans offensiva briljans måste få flöda. Med en snabbskrinnare som Söderqvist vid sin sida kan Mitell lugnt fortsätta försöka tunnla motståndare på offensiva blå!

Backpar 3:
Bengtsson- Jonsson
Ung stabil back(Bengtsson) får här stöttning av stabil erfaren back(Jonsson)

Extraback;
Andreas Frisk
- Ledsen Andreas, men du har inte varit tillräckligt bra.

Spelare som blev över:
Tomas Hyka, Per Helmersson, Eric Lindhagen.
- När vi står inför ättestupan finns ingen tid för socialt tänkande. Här går laget före jaget. Till nästa match, nästa motståndare, kan laget behöva formeras om. Då står de där, laddade och otåliga, och vill in på isen. Perfekt!
Vad sägs om det, va, Va, VA? Själv tycker jag det är fullständig lysande!

Kötta!

8 kommentarer:

 1. Exakt den där uppställningen vill jag se imorgon. Klockrent Gurkollish :) Hade glömt Messy i första som han testade ett par matcher i höstas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror faktiskt Messy skulle göra stor nytta än vilken formation han spelar i! Galen energi i den killen..

   Radera
 2. Klockrent Eller Messy och Mårtensson byter funka bra när dom oxå lire ihop
  SEN tjänstefel att en sån spelare som Bromé står utanför laget som har vart helt grym sen han kom in i laget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mårtensson betyder mer än man tror. Ofta sätter han lite "skräck" i backar när han får trycka till lite. Nästa gång han kommer ångande får de mer bråttom att göra sig av med pucken. Inte sällan resulterar det i en icing och därmed en offensiv tekning!

   Radera
 3. Jag gillar laget skarpt!
  Dags att erbjuda dina tjänster i båset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med insikt i hur alla spelare "mår" inkluderat eventuella småskador, så vore det enklare. Men man måste få "leka lite" som amatörtyckare..

   Radera
 4. Det här blir ett testinlägg då jag redan skrivit tre längre inlägg med mycket möda för att sedan se att allt försvinner. Jag hade en del utläggningar hur Fagervall skulle reagera om han läser din blogg och om människans behov av hjältar och syndabockar...men, men det får bli någon annan gång. Nu test igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du får göra som jag. Vi längre inlägg skriver jag i notepad. Sedan klistrar in i formulärfältet.

   Radera