6 februari 2011

Västerås - Malmö

Vad finns att skriva som inte redan någon gjort? Kanske detta är säsongens viktigaste match? Jag tror banne mig det. Vi står lite vid vägs ände nu. Ska vi eller ska vi inte ta chansen? Gripa tillfället. Ta saken i egna händer. Jag tycker vi gör det.

För några matcher sedan var man minst sagt en aning uppgiven. Förlusterna radade upp sig men än värre så verkade vår defensiv rasa samman på ett högst oväntat sätt. Den defensiv som räddat oss i match efter match då vår offensiv gått på styltor och i träskor. Mora och Leksand borta var burdusa påminnelser om hur sårbart ett lag blir om inte alla går in med hela sitt hjärta till match. Fram till dessa matcher hade vi supportrar mest förfasat, och ondgjort oss, över vår usla offensiv. Skulle vi nu behöva ha ångest för vårt defensiva spel?

Lyckligtvis hittade laget snabbt tillbaka till sitt gamla spel och i hemmamatchen mot Oskarshamn var vi så där äckligt täta bakåt igen - och tyvärr, lika uddlösa framåt som vanligt. Men det var i alla fall skönt att se att defensiven fanns där igen. Det var till sist vår defensiv som gav oss chansen att komma tillbaka, kvittera, och ta matchen till sudden. Att vi sedan förlorade matchen på straffar är en annan sak. Trots allt var matchen mot Oskarshamn ett litet litet steg i rätt riktning efter rasen mot Mora och Leksand tidigare.

Våra nya slovaker lirade mot Oskarshamn och gjorde det bra utan att glänsa. Men de skulle visa mer i nästa match borta mot Bofors.

För efter regn kommer sol, det vet alla, och efter förluster kommer segrar. Vi belönades med en överraskande stabil bortaseger mot Bofors och följde upp med en kassaskåpssäker seger mot Sundsvall hemma. I bägge dessa matcher klev våra Slovaker fram och producerade. Helt perfekt!

Man kan säga att det är ett perfekt läge att möta Malmö nu. Vi har fått lite positiva vibbar i laget. Ett lag som plötsligt öser in mål, jämfört med tidigare i alla fall, och detta med vår bästa målspottare skadad. Damiens olycksaliga knäskada tycks ha fått igång flera andra spelare i laget som nu fattar allvaret. De kan inte längre förlita sig på Fransosens målskytte och måste helt enkelt börja producera själva. Simpel as that!

Och ja! Jag är positiv inför matchen mot Malmö. Det blir ingen lätt nöt att knäppa men jag inbillar mig att vårt spel passar väldigt bra mot ett lag som går fram lite mer i banan än vad t.ex Oskarshamn gjorde. Det kommer öppna upp ytor för våra vesselsnabba Slovaker som kommer skrinna förbi tröga Malmöbackar och med snabba pass lura skjortan av dem. Så får det bli. Det låter som musik. 

Frågan är nu vilken målvakt som Mats Waltin låter vakta kassen? Kommer han chansa att sätta in Johan Gustafsson eller blir det Sperrle som vill ta revansch efter en ganska dåligt insats borta mot Mora? Nu vill han visa att även han kan stänga en match där det verkligen gäller. Eller, det kanske är Gustafsson-läge i alla fall? Minns hans fenomenala spel mot Örebro hemma. Det var han, och endast han, som räddade oss i den matchen. Det är banne mig hugget som stucket - detta med målvakterna!

Jag tror det blir Gustafsson...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar