26 februari 2011

Där hade du inte en janne - Janne!

Växjö - Västerås 0 - 3
Så otroligt härligt att vårt Gulsvarta gäng ger Janne Däng. Det har varit en aning övermaga om Jannes Lakejer fått stoltsera med raka segrar mot oss under denna säsong. Så skönt att vi missunnade honom den likören.

När man inte sett en match med egna ögon är det otroligt svårt att dra några slutsatser om någonting - egentligen. Men visst sjutton är det oerhört starkt att nolla seriesegrarna - på deras egen hemmaplan. Säkert kan någon dysterkvist framhålla att Växjö inte var intresserade, loja, sega, trötta, mätta, och rent allmänt ointresserade av att spela matchen överhuvudtaget. Allt sådant snack ska man dock ta med en nypa salt. Gärna en väldigt stor nypa.

Sanningen är nämligen att ingen tränare vill förlora med sitt lag. Oavsett en matchs betydelse. Alla vet att det är insatsen i den senast spelade matchen man tar med sig till nästa skarpa läge. Att gå från seger till ny match är alltid bättre än att gå från en förlust. Vid varje förlust måste en ambitiös tränare analysera vad som gick fel. Det kan bli många timmar framför videon. En bra trend kan brytas genom en onödig förlust. Inget lag är nämligen bättre än sin senaste insats. Så enkelt är det...

Utifrån ovanstående resonemang så är jag övertygad om att alla spelare i Växjö gjorde allt de kunde i gårdagens match för att betvinga oss. Men denna gång gick de bet. Kan mycket väl tänka mig att Janne Karlsson, in i det sista, försökte matcha sitt lag för att komma ifatt. Vi som "känner" Janne vet vilken otrolig vinnarskalle den mannen har. Tror inte har var speciellt nöjd med en förlust - om man säger så..

- Har sagt det förut men kan säga det igen: - Vi har två bra målvakter denna säsong!

Gissa om denna blogg ryser av välbehag när man ser att Peter Öberg fortsätter på den inslagna vägen. Ännu ett steg på vägen tillbaka mot en högre nivå. Nu petade han in några puckar igen. Underbart! Tycker vi kan vänta med att annullera hans kontrakt nu...

- Jag har påpekat det i tidigare inlägg men kan göra det igen: - Otroligt roligt att Jason Walters fått nya lekkamrater i våra Slovaker. Nu får han äntligen spela offensivt och inte bara agera städgumma defensivt..

- Men hallå! Vi vann med 3 - 0 borta mot Växjö! Vad är det som händer?

- Nu har vi vunnit fyra raka. Fyra! Dessutom spelat fem raka utan förlust under sextio minuter!

- Är det någon mer än denna blogg som känner en skamlig rodnad över den misstro som visats mot årets Gulsvarta lagbygge? 

- Såg matchen mellan Rögle och Malmö på TV10. Den gode domaren var inte speciellt bra, om man säger så. Det var nära på att han gav Rögle alla tre poängen under ordinarie tid genom sina märkliga felbeslut...

- Ska man vara ärlig, och det ska man ibland, så hade vi samma fördel av domaren hemma mot Örebro senast :)





1 kommentar:

  1. Ta segern med en nypa salt.

    När laget är 100% klart då får spelarna som knappt fått chansen tidigare mycket mer speltid. Som Linder t.ex, han var petad flera matcher i rad men nu får han mest istid av alla.

    SvaraRadera