28 februari 2011

Mora

Måndagsmatch. Mora hemma. Ett Mora som pendlat i prestation de senaste omgångarna. Men så fick man till det ordentligt i Daladerbyt senast. De stal hela festen för tusentals Leksingar. Inför över 17 000 åskådare i den så omtalade utomhusmatchen var Mora ofina nog att lämna arenan med alla poäng. Dessutom var det tydligen väldigt rättvist. Mora var det för dagen bästa laget.

Frågan blir då om Mora är lite nöjda och belåtna efter den fina segern eller om de vill ha mer? De är trots allt inte klara till hundra procent för playoff ännu. En poäng till och saken är helt klar. Då kan inte Malmö komma ifatt. Förlorar Mora mot oss i morgon kan det bli lite nerv i det hela. 

Malmö har kvar att möta Troja/Ljungby(h) Borås(h). Det är sex säkra poäng för MIF som varit starka hemma hela säsongen. Malmö stannar då på 83 poäng.

Mora har kvar Västerås(b) och Sundsvall (h). Ett vilt kämpande Sundsvall som slåss för sitt allsvenska kontrakt kan bli en nog så tuff nöt att knäcka i sista omgången. Sundsvall som senast snodde poäng borta mot Örebro. Mora står på 83 poäng men kan faktiskt, om det vill sig riktigt illa, bli nollade i de avslutande matcherna.

Almtuna avslutar med Tingsryd (b) och  Bofors (h). Här har vi ett Tingsryd som slåss för sin överlevnad och ett avhängt lag i Bofors. Kluriga matcher. Almtuna kan torska kommande matcher och då stanna på samma poäng som Malmö och Mora. Vilket drama!

Vi kan med andra ord få en sluttabell där Malmö, Mora och Almtuna alla står på 83 poäng! Då blir det målskillnad som avgör vilka lag som tar sig till playoff. 
Almtuna: +13
Malmö: +10
Mora: +7

Jag inbillar mig att både Almtuna och Mora väldigt gärna vinner sina matcher under måndagskvällen för att slippa en hysteriskt nervig avslutning på grundserien. Vi får med andra ord räkna med ett vilt kämpande Mora i ABB Arena. Det är bra det. Även om våra iskrigare sviktat allt som oftast denna säsong så har de spelat som bäst mot lag som försöker spela kreativt och offensivt. Jag tror helt enkelt att ett offensivt satsande Mora kommer passa oss som handsken. Kan bli en riktigt trevligt match att se.

Det blir en ny seger för vårt Gulsvarta gäng. Kanske med ett avgörande i tom bur rent av.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar