18 februari 2011

Mikael Zettergren




Ja, vad kan man säga? Ett rykte blossade upp via ett ogrundat inlägg på Gurkburken, fick en uppföljning i VLT och avlutades med publicering hos MrMadhawk. Allt utan att någon riktig källa kontrollerades. Men en sanning blev det ändå - på något vis.  Idag kan man läsa i Dalademokraten att Mikael Zettergren inte alls skrivit på för något annat lag. Ännu en sanning kan jag tro! 

För så här är det. Någon skapar ett rykte, tvingar fram ett svar, och svaret tas som en intäkt för att ryktet är sant - oavsett vad svaret blir! Om den utpekade svarar "ja, jag ska byta till klubb X" då är det solklart. Lika solklart som om han svarar "nej, jag ska inte byta till klubb X". I det senare fallet ser vi det nekande svaret som en klen ursäkt då spelaren inte vill avslöja för sin nuvarande klubb, samt dess supportrar, att han redan skrivit på för klubb X - typ!

Med andra ord är det oerhört svårt för en spelare att ta sig ur en rykteskarusell som snurrat igång. Men vi supportrar väljer självklart att tolka all information, eller desinformation, till vår egen fördel eller nackdel. Märkligt på min ära så vi är.

Men det kanske mest anmärkningsvärda är att en stor morgontidning som VLT (eller rikstäckande media) inte bryr sig om att  kontrollera källfakta. Det är beklämmande. Att vi vanliga supportrar, bloggare, och annat löst folk spekulerar vilt är en sak men att den "riktiga" pressen faller in i samma ogrundade spekulationer är - beklämmande.

2 kommentarer:

  1. GurkOlle, du är en klippa.I kväll krossade vi kexen och det var ablolut nödvändigt.

    SvaraRadera
  2. Jodu! En förlust idag hade kunnat bli kostsam. Nu har vi fortfarande allt i egna händer..

    SvaraRadera