3 februari 2011

Västerås - Sundsvall

Är det slut på detta - för denna säsong - eller hinner laget med ännu ett platt fall?


På fredag är det upp till bevis igen. Då kommer krångellaget Sundsvall från Medelpad farande igen. Laget som ingen ville veta av inför denna säsong. Laget som var ner i källaren och vände. Laget som överlever  på andra lags välvilja att låna ut spelare. Det har det inte lätt inte. Per Djoos gör utifrån dessa förutsättningar ett styvt arbete. All gurkor känner till historiken. Vi har genom åren varvat våra insatser mot Sundsvall på ett mycket anmärkningsvärt sätt. Genomklappningar, utskåpningar, plattmatcher, ja det mesta har hänt. Vi har tappat solklara ledningar till förlust, vi har fullkomligt krossat dem både hemma och borta, men även själva rasat ihop som korthus och tappat alla poäng

De flesta av oss minns säkert en hemmamatch för ett antal år sedan. Vi hade stensäkra 4 - 2 med oss in i sista perioden. Det mesta talade för att vi skulle rycka och dra ifrån i sista och bara defilera mot tre poäng. Men vad händer? I Sundsvalls tre första anfall tar man backavslut från blå. Deras backar lyfter in några lyror mot vårt mål och två av dessa ramlar in! Sanslöst! Jens Holmström hade ingen rolig dag på jobbet den gången. Sedan följde en ytterst oviss tid fram till slutsignalen där vi kämpade för att få in en segerpuck utan att lyckas. Lyckligtvis vann vi till slut i sudden. Men se där ett typexempel på hur en match mot Sundsvall kan utvecklas.

Kuriosa. Det var med Arla och Olausson i laget. Men den gången hjälpte det inte mycket:)

Nu tror jag dock bensäkert på seger i morgondagens match. Trots allt har vi tagit poäng mot Oskarshamn, med stundtals hyggligt(!) spel, och nu senast betvingat svåra Bofors på bortaplan. Det vore då som självaste den om vi inte kunde rida lite på denna framgång. Jag tror helt enkelt att våra nytillskott kommer visa vägen och därmed dra med resten av laget. De har ingen aning om historiken utan går bara in och kör. Det är nog lika bra att ingen berättar sanningen om Sundsvall för dem:)

Slovakerna gör minst fem poäng. Det står jag för!

Till sist:
"- Formen är ändå ganska bra. Vi gör mycket bra saker och även om vi kunde gjort fler mål än ett sist så är vi där och skapar chanserna."
Per Djoos efter lagets åttonde raka förlust!
Avd: Det gäller att hitta det positiva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar