17 februari 2011

Rykten och köpelag!

Då är det dags igen. Ryktesspridningens tidevarv. Nu avslöjas att spelare X kommer att gå till klubben Y och det innan säsongen ens är färdigspelad. Himmel och pannkaka. Jämmer och elände. Är spelare, agenter och Sportchefer så gemena att de inte kan vänta till säsongen är färdigspelad? Ibland blir jag ,som supporter, en aning konfunderad över många supportrars naiva tilltro till etik och moral inom idrottens värld. Speciellt då inom lagidrotten. Det finns nämligen inget sådant. Det handlar helt krasst om personlig vinning.  Inget annat. Det handlar inte om hjältemod, hjärta, klubbkänsla, eller tradition och kultur. Nej, det stavas helt enkelt - pengar!

Dagligen får man bevis för hur många supportrar fortfarande tror att man kan bygga ett lag för elitidrott endast på hjärta och klubbtillhörighet. Var i världen finns dessa exempel? Visa mig ett lag, inom någon lagidrott, som nått stora sportsliga framgångar genom att bara odla egna talanger samt levt på kultur, tradition och gränslös kärlek till den egna klubben.

Jag vet inget sådant lag! Vet du?

Det är därför lite beklämmande att supportrar anklagar alla andra lag än sitt eget för att vara ett "köpelag". Sanningen är att alla lag med höga ambitioner är köpelag.  Allt annat är bara en chimär. Det är därför hög tid för oss alla, vi som kallar oss supportrar, att inse denna sanning. Om inte lurar vi bara oss själva...

För övrigt ser jag fram mot en riktigt underhållande match på fredag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar