2 februari 2011

Inge mer plask nu..

Magplask kan vara smärtsamt!

Under den gångna säsongen har vi Gurkor varit rätt förskonade från riktiga "magplask". Det närmaste vi kommit, åtminstone målmässigt, var nog bortaförlusten mot Mora senast. Om man ska vara riktigt ärlig har vi spelmässigt varit nära "magplask" i fler matcher men det blundar jag gärna för just nu. Jag nöjer mig med fadäsen mot Mora.

Det som oroar inför kvällens match är självklart de första fem till tio minuterna. Länge sedan nu som vi tog ledningen i en match, tog kommandot. Man kan dock befara det värsta i denna nya drabbning mot Bofors. I vanlig ordning kommer de nog ut fulltankade med adrenalin och sätter en våldsam press. Frågan är om Waltin redan inför match fått igång spelarna ordentligt. Här får inte någon stå på hälarna när pucken släpps. Här gäller att mota Olle i grind. Släpp inte en djävul över blå - typ! Stå upp, stå emot, frukta intet, må budskapet vara. Nu vill vi inte höra talas om några fler "magplask" de resterande matcherna i grundserien.

Som jag ser det kommer första målet vara helt avgörande. Vi måste få första målet. Eller få och få. Vi måste göra första målet, ta tag i taktpinnen, bestämma tempot och därefter manövrera ut och bort Bofors ur matchen. I takt med att deras frustration tilltar kommer misstagen vi ska utnyttja. Då vänder vi spelet blixtsnabbt och våra Slovaker erbjuds oceaner av is att briljera på. Det kommer passa dem utmärkt.

Så må det bli!

Gör första målet, och gärna andra, och kontra sedan sönder Bofors efter konstens alla regler. Det är mitt recept...

Skulle inte detta fungera får man övergå till plan B: Kötta mot mål!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar