14 februari 2011

Tji fick ni Sundsvall...

...om ni trodde att vi skulle räcka ut en hjälpande hand och bidra till att ni får nytt kontrakt i årets allsvenska så får ni nu tänka om. Vi, Gurkorna i Mälardalen, har nu gjort vårt för att förhindra detta.  Det känns inte alls så tokigt. Får jag välja så väljer jag en klubb med stolta anor och publik(Tingsryd) framför att sunklag som Sundsvall. Så, nu fick jag det sagt. Sundsvall ska bara fet-bort!

Vad kan man då säga om kvällens match? Tja, den levde i cirka två minuter. Marcus Ljungs balja till 1 - 0 gav oss på läktaren visst hopp om att här skulle vinnas match! Men sedan tog det snabbt stopp. Tjuvstopp.

Någonstans där, under första perioden, när man väntade på att Gulsvart skulle ta tag i matchen ordentligt passade Tingsryd på att skrinna förbi våra backar och göra 1 - 1. Ofint och inte alls artigt gjort. Efter det blev det om möjligt än knepigare för Gulsvart att få balans i spelet. Tingsryd gjort inte mycket rätt men det blev fel i alla fall - för oss! En svårgripbar period. Var den bra, dålig eller usel? Den växlade ständigt karaktär. Precis när man trodde att "nu jävlar tar vi tag i detta" så tappade man markering, puck, tempo och huvud. Det blev liksom aldrig någon ordning på någonting...

Andra perioden började som det värsta mörker. Gulsvart visade upp en provkarta på felpass, felskott, felskär och felbeslut. Men samtidigt, så motsägelsefullt, säsongens vackraste spel i powerplay! Under senare delen av andra perioden visade femman med Öberg, McGrath och Johansson upp ett lysande spel i numerärt överläge. Endast överträffade av femman med Walters och Slovakerna. Pucken gick stundtals som på ett snöre mellan spelarna och chanserna avlöste varandra i ett furiöst tempo. Till slut lyckades F Johansson lyfta in ett handledsskott(!) från blå som landade i Tisells vänstra kryss. Så andlöst vackert! Ren hockey-porr! 2 - 1 och nu hade vi matchen som i en liten ask.

Tjossan, vad fel man kan fick. Tredje perioden hade knappt börjat så travade en Tingsrydspelare förbi våra passiva backar och fri med Sperrle gjorde han inget misstag fram till 2- 2. En kopia på Tingsryds första mål - och med samma backar på isen. Snygga mål men så enkelt har ingen rundat våra backar tidigare under hela säsongen..

Resten av matchen blev minst sagt en plåga. Sällan har ett lag misslyckats så kapitalt med det minsta lilla. Undrar om inte Ribbenstrand slog något slags rekord i klumpigt passningspel denna period? Han fick vid ett tillfälle ett pass på blå av Vacik, drabbades av panik, och lyfte tillbaka pucken - rakt i ansiktet på nämnde Vacik, som något chockad tittade på Ribbenstrand innan raskt åkte för att byta! Ribbenstrand var inte den enda syndabocken denna kväll men hans agerande symboliserar hela lagets totala handfallenhet.

Det enda som jag tycker Waltin gjorde riktigt rätt denna kväll var att han lät J Gustafsson hoppa in vid straffavgörandet. Det hedrar honom. Han grep i alla fall efter ett sista halmstrå. Men självklart skulle vi förlora även denna straffläggning...

Västerås - Tingsryd 2 - 3(str)

Vi kan nu summera våra matcher denna säsong mot nykomlingen Tingsryd. Tre förluster och en vinst! Vem hade trott det?

3 kommentarer:

  1. Läs om sundsvall hockeys historia innan du yttrar dig. blanda inte in personliga käslor i fakta,puckogurkhuvve

    SvaraRadera
  2. Personliga känslor? Icke! Har absolut inga känslor för Sundsvall. Sanningen är dock att Sundsvall spelade sig ur allsvenskan förra säsongen men räddades av Björklövens konkurs.

    Det finns även en anledning till att Sundsvall ständigt balanserar på randen till division ett. Det saknas helt enkelt sportsligt, publikt, och medialt intresse för laget både på regional och lokal nivå.

    Bättre då för ishockeyns utveckling att lag som Tingsryd eller Vita Hästen(Norrköping)finns i allsvenskan. Där finns nämligen allt det som saknas i Sundsvall.

    SvaraRadera
  3. Tror inte att du skulle bli besviken om västerås vart i samma sits som Sundsvall var förra året och fått vara kvar på Lövens bekostnad. Är väl inte bra att ett lag ska få va kvar om dom inte sköter slantarna.

    Förstår att du vill att ditt lag ska ha så korta bortaresor som möjligt, skulle va bättre med en Halvsvenska för er eller hur;)?

    SvaraRadera