14 februari 2011

Tengsryd!

Måndag igen och match mot Smålands stolthet(!) Tingsryd. Laget som får Örebros Mikael Fahlander att gå i spinn. Det börjar dra ihop sig - som flickan sade. Eller var det skräddaren? Nåväl, kvällens match blir precis lika viktig som alla andra matcher denna säsong. Inget undantag gives. Det gäller att vinna. Peta in ett par puckar. Dominera och hitta flytet. Gärna kruta in några mål i powerplay. Få igång "marginalspelarna" som någon annan redan skrivit på annat ställe.

Är det att kräva för mycket? Icke!

Nu vill jag äntligen se en match som vi äger från start till mål. Inget tjafs. Inget darr på ribban. Det ska vara raka rör från start. Gasen i botten. Fullt ös medvetslös - typ! Tingsryd ska vi bara äta upp. Med hull och hår. Så enkelt är det.

Att våra slovaker kommer bidra till poängskörden ser jag som självklart men det räcker inte. Det är nästan lite pinsamt att två slovaker, sent inkomna, ska behöva stå för det mesta. Visst är det bra att de producerar men de ska vara kryddan i anrättningen. Det gäller därför att alla andra forwards kliver upp ett snäpp och gör sitt jobb. Avlastar slovakerna. Då kan det bli riktigt bra.

Vi vinner. Vi vinner med god marginal.

I denna match vill jag att:
- vi kommer in från första bytet och äger isen.
- våra backar överraskar med att hitta stenhårda offensiva pass.
- vi spelar snabbt, hårt och bestämt i powerplay.
- det spelas fysiskt i båda zonerna.
- att endast de som har den rätta inställning får istid.

 Det kan rent av bli tal om utklassning..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar