19 januari 2011

Västerås - Troja

Gulsvarta Rullatorgänget!

Hur ska det gå? Hur ska det bli? Hur ska vi kunna vinna mot Troja? Med en offensiv som inte bara går på kryckor utan faktiskt behöver en rullator så är frågan befogad. Vem av våra offensiva "kryckor" ska kunna hanka sig fram till ett avslut värd namnet? Kommer Kalle Olsson äntligen kliva upp ur det mentala krondike han befunnit sig i sedan omgång 12 - ungefär? Kommer Dennis Rasmussen ta chansen att gå mer rakt på mål? Ska Tobias Forslund kliva fram och visa att man kan göra mål oftare än var sjunde match? Ska vi till slut få ordning på avsluten i powerplay? Kommer vi för en gångs skull ha en himla massa tur, flyt, och se några fladderpuckar singla in i mål?

Förhoppningsvis har Troja redan tappat alla sugar, gett upp, börjat inrikta sig på negativt kval. Det vore fint för oss.

I ärlighetens namn begriper jag inte vad som ska rädda oss i matchen mot Troja. Defensiven? Tja, vi kommer säkerligen inte släppa in fler än två eller tre mål. Men som bekant är inte det till så stor nytta då vi själva sällan mäktar med fler än två(2).

Den enda ljuspunkten i detta mörker är att matchen spelas på bortaplan. Det kan faktiskt vara vår räddning. Nu kan man gå ut och "grisa lite". Vara obekväma. Spela enkelt. Vänta på lägen. Slippa vara det lag som ska föra matchen. Slippa förväntanstrycket från en hemmapublik. Istället kan man lira sarg ut, vänta på Trojas misstag, och sedan täppa till framför eget mål. Ja, det kanske kan gå! Så får man tänka.

Daniel Sperrle får spika igen, backarna lira sarg ut och Damien kruta in tre strutar. Det får räcka så. Då kan vi faktiskt vinna med uddamålet. Se där hur man fick till det på slutet!

Vi vinner med 3-2.

Tre sköna poäng! Efterlängtat...

Till sist:
 - vill jag bara påpeka att det finns en ruskig massa trafikljus att passera i Örebro innan man kommer fram till Bern Arena, att Växjö är en stad med symptom på mindervärdeskomplex samt att Uppsala  förlorade i bandy!


Uppdaterat:(2011-01-19: 15:22)
- Den Tobias Forslund som omnämns i texten kan vara någon annan!



3 kommentarer:

  1. Forslund? Inte en aning. Kan vara en import - kanske!

    SvaraRadera
  2. Haha! Skön uppdatering om han den okände Forslund :-)

    Helena

    SvaraRadera