21 januari 2011

Västerås - Borås

Många på Gurkburken frågar sig när Gulsvart ska få fart på målproduktionen. I senaste matchen borta mot Troja lyckades laget göra fyra mål - vilket inte tillhör vanligheterna denna säsong. Detta trots att vår specielle målspruta Damien Fleury inte kunde delta. Det var trevligt. Kanske ett trendbrott rent av!

Ikväll ställs vi mot en lurig motståndare. Borås. Vi har haft det lite besvärligt mot detta lag men om jag inte missminner mig har vi plusstatistik mot dem. Men det brukar vara jämna matcher. Sist de besökte oss lyckades de sno oss på två poäng efter vinst på straffar. Borås är inte alls så dåliga som deras tabellplacering visar. Under perioder rycker de upp sig och kan ge vilket lag som helst en match:
Ex:
Borås - Leksand 1 - 3
Borås - Västerås 1 - 2
Borås - Malmö 4 - 2
Oskarshamn  - Borås 1 - 3
Borås - Örebro 3 - 4
Mora - Borås 1 - 3
- Som synes spelar de jämt med de flesta lagen - och ibland vinner de! 

Vi får med andra ord räkna med ännu en match som kommer stå och väga länge. Inga poäng kommer kunna räknas in förrän efter sextio spelade minuter. Lite kuriosa. Det var mot Borås(borta) Dennis Rasmussen fick sin otäcka skada. Kanske dags för Dennis att betala tillbaka nu - med ränta!

Tränaren Mats Waltin hoppas få lite mer produktivitet framåt genom att flytta om lite i kedjorna. Enligt förhandssnacket vill han sära på McGrath och Damien Fleury. Vi får se om det blir så. Helt klart är att vi måste få igång minst en formation till som kan skapa lägen och kruta in en och annan puck. Om inte så blir vi lättlästa för våra motståndare. De kan då välja att sätta in sin defensivt starkaste formation mot vår enda som gör mål. Har vi däremot fler kedjor/formationer som skapar chanser blir det självklart inte lika enkelt för motståndarna att "döda" vår offensiv.

Till kvällens match önskar jag mig att våra backar är lite snabbare i tanke och handling. De ska åka fort som fan för att hämta puck i egen zon, spela hårda pass längs sarger, och undvika förhoppningsvis hitta en forward med fart i uppspelsfasen. Då blevo jag lycklig!

Hur går det då? Seger så klart. Tror vi vinner komfortabelt denna gång.

Matchen slutar 6 - 2, minst!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar