22 januari 2011

Västerås - Borås 4 - 3

Helt utan klös..


Seger! Otroligt skönt! Nu kan man lägga den matchen bakom sig - snabbt. Glömma och förtränga. Det var ju i den matchen, mot Borås, som Mats Waltin bestämde sig för att flytta om lite i kedjorna. Splitta på McGrath och Fleury. Målsättningen var att få igång kreativiteten i mer än en kedja. Det gick så där, kan man säga. Målen denna gång gjordes av Robin Nilsson (backskott pp), Fredrik Johansson, Dennis Rasmussen (straff) samt Damien Fleury (game winning goal). Sett till målfabrikationen blev utfallet positivt. Sett till spelet blev det mest pannkaka.

Detta var en match mellan två lag som endast stundtals kom upp i någon högre spelkvalitet. Och då det hände var faktiskt Borås det bättre laget. De hade oförskämt lätt att ta sig in i vår zon med puck under kontroll denna kväll. Stundtals var det oceaner av ytor för Borås att spela sig fram på genom mittzonen. Vår press, forchecking, lyste långa stunder med sin frånvaro. I vanlig ordning åkte de Gulsvarta som galningar över isen men väldigt ofta kom de i alla fall på efterkälken. Såg lite mysko ut - faktiskt.

Borås lyckades även, flera gånger, hålla väldigt långa anfall mot oss. De flyttade puck mycket skickligt i anfallszon och våra tappra krigare fick jaga, jaga, jaga, utan att någonsin få tag på trissan. Till råga på allt såg Johan Gustafsson ut att ha stora skälvan under delar av matchen. Han hade oerhört svårt att få tag i puckarna som kom mot honom. Stundtals agerade han mest "grindstolpe" och lät returer studsa rakt ut i slottet. Såg inte bekvämt ut - alls. Där ser man lite baksida av att matcha en målvakt, Sperrle, lite längre perioder. När Johan väl får kliva in i buren är han helt enkelt lite "rostig".  Vi var några på läktaren som tyckte hans agerande vid alla Borås mål var lite "stolpaktigt". Inte alls samma mjuka fina följsamhet som han visat upp tidigare matcher.

Men allt är förlåtet denna dag. Vi vann och det var otroligt skönt. Vi vann trots att vi långa stunder spelade riktigt uselt, fantasilöst, och utan att någonsin få något riktigt grepp om matchen. Borås hotade oss ända in i kaklet. 

Detta var en typiskt "måndagsmatch" trots att den spelades på en fredag. Två trötta lag som bevisligen lider en hel del av det täta matchandet. Frågan man ställer sig är hur Gulsvart ska hinna ladda om inför matchen på söndag. Då kommer ett pustande, frustande, kämpande, Almtuna på besök. Ett Almtuna som bara kör på, i match efter match, och tar poäng. Detta oavsett om de gör ett, två eller flera mål. Att de dessutom har en målvakt som för tillfället inte släpper in mål gör inte saken enklare.

Om våra Gulsvarta kämpar kommer ut till match på söndag med samma form som mot Borås - då vill jag inte vara med. Då blir det tok-torsk, överkörning, förnedring...

Vad tyckte då tränarna om matchen:
- Vi var värdelösa, säger Borås Jens Gustavsson.
- Det var äggröra från början till slut, säger VIK:s Mats Waltin.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar