13 januari 2011

Örebro

Ett skakat Örebro står på tur att ta sig an antagonisten Västerås för tredje gången denna säsong. Ett Örebro som visat upp en oväntad stabilitet. Visst har det blivit en och annan "dipp" men inte mer än för något annat lag. Det som är anmärkningsvärt är att Örebro har så märkligt svårt att betvinga Bofors och Västerås denna säsong. Där har merparten av matcherna slutat i nesliga förluster. Det finns ingen rimlig förklaring till varför det skett. Vid alla dessa matchtillfällen har Örebro gällt som favoriter men ständigt gått på den så kallade "pumpen".

I vårt senaste möte, i ABB Arena, var Örebro det spelförande laget långa stunder men när slutsignalen ljöd stod vi själva som segrare - igen. En mycket märklig utgång av den matchen. Men, med en bra defensiv, en målvakt som stod på huvudet, samt lyckad utdelning på de chanser vi hade så lyckades vi sno ÖHK på den så kallade konfekten.

Frågan är om Mats Waltin är så full i fan att han låter Johan Gustafsson kliva in mellan stolparna även i detta möte med Örebro(i bägge våra tidigare möten har det varit han som spelat fullständigt lysande). Är det en chans eller en risk? Kanske det är läge att vila Daniel Sperrle en match nu och låta Gustafsson visa vilken perfekt Örebro-dödare han är!

Många är det som ställt sig frågan hur länge Örebro ska orka hålla sig kvar i topp tre. Mitt svar är fortfarande detsamma. De kommer troligen hålla hela vägen. Från början var detta "tips" baserat mest på en känsla men allt som serien spelats har jag kommit till en lite djupare insikt. Det finns faktiskt inte många lag i denna serie som kan matcha Örebros jämnhet denna säsong. De har ett komplett lag som inte är beroende av några "stjärnspelare" och dessutom en målvakt där bak som inte längre kastar in puckar i eget mål(som förra säsongen)

Växjö och Örebro kommer knipa platserna 1 och 2.
Rögle kommer troligen få ordning på sitt målskytte igen och inom kort peta ned Leksand från tredjeplatsen.

Sedan får Leksand, Mora, Västerås, Bofors se till att erövra plats 4 till 7. Det vore festligt! Vilken playoff det skulle bli - mums!

Malmö som jag hade som favorit till seriesegern kommer dala och hamna utanför playoff tillsammans med Almtuna.

Hur går det då för oss i mötet med Örebro denna gång? Tja, som vi spelar just nu får man vara glad för det minsta lilla. Törs man hoppas på att vi slipper en överkörning? Jag ser Örebro som klara favoriter och tror att de denna gång kommer få sin efterlängtade revansch. Trots en enorm kämpainsats av vårt Gulsvart kommer Örebro till slut dra ifrån med några mål och vinna komfortabelt.

Matchtips:
Örebro - Västerås 5- 2


1 kommentar:

  1. Å jag tippar 3-3, VIK vinner på straffar.

    SvaraRadera