5 januari 2011

Serietabellen...

4.  Malmö Redhawks3418(3)016(4)100-871355
5.  Västerås3017(1)013(1)87-691851
6.  Rögle3017(2)013(2)89-761351



Förbannade oordning! Man blir lite trött allt som oftast när man ska till och granska tabellen för  Hockeyallsvenskan! Eller, lite trött och trött, man blir rent av förbannad och frustrerad! Hur i hela fridens dagar har de tänkt? Vem har tänkt? Eller har någon tänkt - alls? Vet ni om att nästan alla lag redan har spelat omgång 50! Hur kunde det gå till? Och se på Malmö, ett lag som vi och Rögle troligen kommer kampas med om platserna fyra till sex i serien ända fram till att serien avslutas. Platser som avgör förutsättningarna för det fortsatta spelet i den kommande playoff-serien. Då lagen tar med sig bonuspoäng baserade på placering kan en fjärdeplats vara oerhört mycket mer värdefull än en sjätteplats.

I dagsläget är det helt omöjligt att avgöra om vi har chans att gå ifatt, eller om, MIF då de har fyra matcher mer spelade. Vi vet med andra ord inte om vi egentligen ligger före dem då vi ännu inte spelat lika många matcher. Betänk även att vår sportchef i dagsläget kanske sitter och funderar på en eller annan förstärkning till laget. Inte heller han vet nu vilket läge som gäller.

Om vi hade spelat lika många matcher som MIF kanske vi innehaft en säker fjärdeplats i serien för tillfället. En position som gjort behovet av nyförvärv mindre akut och framför allt en placering i tabellen som sett än mer positiv ut än nu. En placering som gett intryck av att vi faktiskt "är med i racet" och kanske till och med kan hota om en direktplats till kvalserien.

Men nähä! Så ska vi inte ha det. Istället får man nu sitta och gissa och spekulera. Så idiotisk att man vill grina...

Vem är det då som bestämt denna märkliga ordning? Sannolikt är alla sportchefer, och/eller lagens ordföranden, medskyldiga till detta upplägg i knät på sin egen serieförening. Man har troligen sålt bort rätten till en sammanhållen serie genom det TV-avtal man ingått med Viasat. Självklart vill Viasat helst sprida ut omgångarna så mycket som möjligt för att få tittare till sina sändningar. Fick de bestämma skulle antagligen en serieomgång vara utspridd på veckans alla dagar. 

Frukten av detta avtal ger oss därmed möjlighet att se direktsänd ishockey från soffan, men, även minskade publikintäkter på arenan samt en serietabell som endast är ett stort skämt!

- Leve kommersialismen...




2 kommentarer:

  1. Om jag inte minns helt fel så låg väl just Malmö ett par matcher "före" alla andra även i fjol? Det är antagligen en ren slump men ändå märkligt. Och inte förstår man vad de säger heller.

    SvaraRadera
  2. Att malmö har spelat så många fler matcher tror jag beror på att, deras arena är uppbokad. Men seriemakarna har ju misslyckats totalt iallafall... Odugligt!!

    SvaraRadera