6 januari 2011

Örebro

Tragiskt det som händer i Örebro i dessa dagar. Visst kan man, om man vill, peka finger och utbrista i "vad var det vi sa". Det är nämligen en offentlig hemlighet att den gode Conny valt en annan väg att gå än många andra med samma talang. Örebro var säkerligen väl medvetna om vad som ingick i "paketet" då de skrev kontrakt med C.Strömberg. Till största delen har han även infriat alla förväntningar på ett förträffligt sätt. Han har bjudit sina fans, och även motståndarsupportrar, en massa hockeygodis under sin tid i Allsvenskan. Det kan ingen ta ifrån honom. Han har även varit en starkt bidragande faktor till att Örebro på så kort tid gått från att vara nykomlingen till etablerade i landets näst högsta serie.

Vem har då mest skuld i den brydsamma situation som nu uppstått? I mina ögon har föreningen ÖHK ett enormt ansvar då de med mycket stor sannolikhet känt till bakgrundshistoriken. De borde redan från dag ett satt in alla resurser i att stötta och vägleda sin poängkung förbi alla blindskär och eventuella dikeskörningar. Nu vet inte jag, eller många andra, hur ÖHK har stöttat Conny i hans dagliga liv. Kanske har de gjort allt de kunnat. Självklart har även Conny ett enormt stort ansvar i det som nu hänt men om, jag säger om, han lider av alkoholismen, även i en  lindrigare form, så handlar det om ett sjukdomstillstånd och ska behandlas därefter. 
- Tyvärr vill inte alla bärare av en sjukdom alltid inse ett de faktiskt är sjuka..

Risken, som jag ser det, är att denna affär riskerar att dränkas i moraliska predikningar som inte leder någonstans. Varken för föreningen ÖHK eller personen Conny Strömberg. Vi vet alla att det förekommer intag av alkohol bland många utövare av lagidrotter. Det är en sanning som alla måste ta till sig. Conny är därmed inte ensam om att då och då "ta sig en bläcka". Problemet blir dock mer komplext om det visar sig att någon person inte kan hantera spriten på ett normalt sätt. Man vill vara med i gänget, gänget vill att alla ska delta, och den onda cirkeln sluts....

För den som har inte klarar av att tacka nej, har svårt att hantera sitt intag av alkohol, kan en liberal alkoholpolitik i en förening vara minst sagt förödande. Man kan lite stillsamt undra hur många andra spelare och ledare, i ÖHK eller någon annan ishockeyklubb, som dragit i sig en och annan halvpanna Koskenkorva under brinnande säsong men nu själva står och pekar finger åt syndabocken Conny Strömberg?

Tragiskt!

Man får önska människan Conny Strömberg lycka till i hans fortsatta liv...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar