29 januari 2011

1 - 0, 2 - 0, 3 - 0, 4 - 0

Leksand - Västerås 5 - 3

Har vi hört den förut? Den om matchen mellan Mora och Västerås. Där vi åkte på fyra mål i arslet redan efter elva minuter? Och det var då Waltin stängde in sig efter matchen och gav alla spelare en hårtorksutskällning:

- Nu jävlars i helvetet vill jag att alla jobbar från första nedsläpp i nästa match, vrålade en Mats! 
- Tystnad!
-Den som inte är beredd att göra jobbet kan packa trunken och börja lira i Surahammar, hotade en Mats!
- Tystnad!
- Har ni förstått, dundrade en Mats?
- Mmmm!
Har ni förstått, upprepade en Mats?
- Jaaa, stammade spelarna!

Därmed var spelarmötet avklarat och det serverades kaffe, saft och semlor och en spelare tog fram Bamse och började högläsa för de andra. Speciellt ett avsnitt om Dunderhonung fängslade hela spelartruppen!Nja, det kanske inte gick till så. Men visst var den godmodige Mats en aning frustrerad efter målraset mot Mora borta. Det var så man mindes Johan Tornbergs utspel under matchen mot Leksand i kvalserien 07/08. En match där vi blev fullständigt förnedrade och Johan tvingades till en TimeOut i direktsändning. Hela halva svenska folket hörde hur han ryade i båset:
- Sluta se ut som blöta kalvar!, vrålade han rakt ut i etern.
Men inte hjälpte det. Tror vi torskade med 1 - 9 i den matchen. Förnedring var bara förnamnet!

Det var med andra ord ett gäng tända och revanschsugna Gulsvarta spelare som äntrade rinken i kvällens match borta mot Leksand. Här skulle ingen jävel släppas över bron. Tight och snålt skulle det spelas. Täckas upp och täppas till var det sagt. Låta Leksand stånga pannorna i det vanligtvis betongsäkra försvaret och sedan vända snabbt och skapa kaos i masarnas eget rike.

Tja, från tanke till handling kan det vara en ocean av avstånd. Denna kväll blev en sådan kväll. Det bara rasslande i nätet bakom JG. Innan någon han säga "jägarmästerbrännvin" lyste 4 - 0 på resultattavlan. Så mycket fick Waltin tillbaka efter att ha talat allvar med spelarna efter matchen mot Mora. 

Lyckligtvis tog det stopp på raset denna gång och våra Gulsvarta spelare kom ifrån matchen med hedern i behåll. Att förlora med 3 - 5 efter en sådan start var nästan en halv seger - mentalt. Oerhört starkt av laget att vägra vika ned sig utan istället verkligen försöka göra match av en match som från början inte såg ut att bli någon match!

Det är så vi får se det. Vi är faktiskt precis lika bra som Leksand i år. Vi har målskillnad 8 - 8 och vardera sex poäng efter våra inbördes möten. Att sedan Leksand ligger en aning högre upp i tabellen beror säkert på att de i allt övrigt haft en väldig tur med domslut!

Hur gick det då för vår lille fransman? Han gjorde 1+1 och det var helt godkänt. Extra kul att F. Johansson lyckades göra en ny Zorro(4-3).

Nu är det bara att ladda om och köra över Oskarshamn så är vi med i kampen om playoff på allvar!


Rättelse: Det är målskillnad 9 - 9 mellan oss och Leksand!3 kommentarer:

 1. Det verkar vara ledarskapet som brister.
  Ledarskap handlar om att lyfta individer inte trycka ner dom i skoskaften....
  Kanske dags att konsultera Mårts

  SvaraRadera
 2. Fast det är väll ändå 9-9 i mål mellan lagen?

  SvaraRadera
 3. Men jaha! Kan jag inte ens räkna längre?

  SvaraRadera