29 januari 2011

Härligt med en fransman..

Tintin och Damien - Frankrike när det är som bäst!


..i laget igen.

Det vet vi alla vad det betyder. En sniper, en killer, en som gör Game Winning Goal. Han behöver två lägen för att göra tre mål - typ - den dagen han är i zonen. Kan tänka mig att han vill vara med extra mycket i just denna match. Vara med och vända på steken. Vända den hiskliga förlusten mot Mora till en härlig triumf mot Leksand.

Jag undrar om vi någonsin tidigare sett en spelare i Gulsvart som haft ett sådant distinkt förhållande till att göra mål. Om man följer honom på isen i spelet fem mot fyra så är det litet av ett skådespel. Han står sällan still utan rör sig i små bågar eller cirkelrörelser i väntan på att få ett pass från t.ex. McGrath. När passet väl kommer har han en enastående förmåga att vara i rätt balans för att avlossa skottet. Han skjuter mer eller mindre från höften. Han har en otroligt kort ansats innan skottet avlossas. Inga stora yviga rörelser som ger målvakten den extra tiondelen av en sekund att komma i position. Dessutom har han ett hiskeligt tryck i bössan vilket jag tycker är anmärkningsvärt då han inte ser ut att ta i. Men som i allt annat så handlar det mer om timing och teknik än ren råstyrka att behärska skotteknik till fulländning.

Det är helt enkelt imponerande...


I spelet fem mot fem önskar jag fortfarande att han får fler puckar att jobba med från mittzon och framåt. Ofta åker han sig i position, väntar på ett pass, men får nöja sig med att jaga ned i sarghörnen för att hämta puckar.   Det är definitivt inte hans styrka även om han även där gör ett bra jobb. Inte sällan fullföljer han sargspelet genom att trycka till motståndarna ordentligt.

Min önskan är helt enkelt att han i större utsträckning får åka med puck under kontroll, utnyttja sin eminenta skridskoåkning, och utmana sin back för att gå på avslut, runda, eller passa McGrath som även han är en ruskigt bra avslutare.(Se Saviano i Växjö som ofta åker in och sätter upp anfallsspelet tack vare sin snabbhet)

Som det är nu blir det nästan lite enahanda. Det är i de allra flesta fall McGrath som söker Damien för avslut. Om Damien tillåts äga lite mer puck, och inte bara agera avslutare, blir det genast mycket svårare för våra motståndare att försvara sig.

För övrigt tror jag att vi vinner idag - det bara känns så!






2 kommentarer: