7 januari 2011

Malmö - Västerås 2 - 0

Målskytt sökes!


På de senaste tre bortamatcherna mot Oskarshamn, Sundsvall och Malmö har vi nu mäktat med att stänka in fyra(4) mål under ordinarie tid. Det känns en aning lite. Trots det har vi lyckats bärga fem av nio poäng på dessa matcher.

Almtuna är dock etter värre! På sina tre senaste matcher mot Malmö, Leksand och Rögle har de lyckats göra fyra(4) mål framåt, precis som oss, men bara släppt in ett(1) bakåt! Därmed har de roffat åt sig nio(9) poäng på sina tre senaste matcher!

Med andra ord kan man inte säga att man måste göra många mål för att ta poäng eller vinna matcher. Men visst sjutton vore det trevligt med fler än ett, två eller tre mål per match. Om inte annat för oss som masar oss till matcherna. Vill man se ett mål per match väljer man hellre att se på fotboll..

Mora har å andra sidan krutat in tretton(13) mål på sina senaste tre matcher och släppt in fyra(4). Det mot lag som Örebro, Rögle och Växjö! Imponerande minst sagt. Genom denna målorgie har de helt välförtjänt roffat åt sig nio(9) poäng på de tre senaste omgångarna.

Får jag välja så föredrar jag Mora före Almtuna alla dagar i veckan. Hur kan det skilja så mycket i målproduktion på två lag som båda vunnit sina tre senaste matcher? Moras 13 mål mot Almtunas 4 mål? Vilka matcher vill man se som supporter? I mitt fall är svaret givet. Jag vill se Moras matcher..

Med andra ord, mina vänner, så finns det två tydliga vägar att gå:
1. Moras väg - med massor av mål framåt samt bra målvaktsspel. Fartfyllt, offensivt och publikdragande.
2. Almtunas väg - med få mål och resten av tiden sarg ut samt extrem defensiv. Dock inget som lockar varken publik eller sponsorer.

På något sätt känns det som om vi just nu befinner oss mitt-i-mellan. Vi har liksom inte bestämt oss för om vi ska lita på vår defensiv eller försöka få fart på vår offensiv. Fortfarande släpper vi in anständigt lite mål men det blir allt mer tydligt att vi inte har den offensiva kraft som behövs när defensiven faller...

Redan tidigt på säsongen såg man tydliga tecken på hur svårt vi hade att resa oss och komma ifatt en motståndare som fått ett eller två måls försprång. Däremot var vi duktiga på ett spela på ledning när motståndarna tvingades kliva fram och chansa i sin egen offensiv.

Nu har vi snart tappat det lilla försprång vi hade mot de jagande lagen. På gott och ont. Nu finns inte längre utrymme att glida runt en endaste sekund på isen i kommande matcher. Nu måste varje match spelas som om det vore playoff. Vinna eller försvinna.
- Sluta jiddra och börja kämpa - typ!

Orosmolnet:
- Detta var ännu en match av Gulsvart där tränaren Mats Waltin efteråt erkänner att vi inte var riktigt heta eller "hade det rätta krutet"!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar