17 januari 2011

Surheten ligger på PH 4.3

Kan fortfarande inte släppa att vi är så förbannat dåliga på att göra mål! Det har gått så långt att det från att ha varit en tillfällig oförmåga till att bli någon form av permanent tillstånd. Våra motståndarsupportrar roar sig kungligt på vår bekostnad just nu. 

- Hö-, hörs det skrockas från de Småländska skogarna! "Ni kan inte göra mål". 
- Hö-, hörs det hånskrattas från Uppsalaslätten där desorienterade AIS-supportrar gottar sig i vår olycka! 
Hö-hö, "Utan Damien Fleury skulle ni ligga sist i tabellen", hånflabbas det från Karlskogas mörka skogar!

Det är ju så att man vill gå och dra en gammal filt över huvudet! Vår måltorka får vattenbristen i mellanöstern att framstå som en parentes. Vi är troligen, just nu, Sveriges i särklass sämsta lag när det gäller att producera mål och det är sannerligen en merit som är betungande att bära.

Jag vet exempel på tränare i andra lagidrotter som i brist på annat, när man redan provat allt, i ren desperation kastat om helt på spelplanen. Långsamma och struttiga backar har fått byta plats med mer flyfotade anfallare i ett fåfängt försök att skaka liv i laget. Kanske är det läge för något lika dramatiskt i Gulsvart? Sätt upp Andreas Lindh som center, Robin Nilsson som högerytter, och Alexander Ribbenstrand som vänstervinge. Sedan är det bara att släppa pucken och tokköra. Kan det bli sämre?

I Powerplay kryddar vi med Viktor Mårtensson som murbräcka framför mål. På blålinjen får Tobias Forsberg och Kalle Olsson stå och svinga sina klubbor. Andreas Lindh kan få vara med här också. Få böka, bända och brottas. Vem mer kan vi kasta in? Självklart den ende som vet hur man gör mål - Damien Fleury! Genialiskt - om jag själv får säga det!

Skulle denna ommöblering misslyckas finns det ett trumfkort kvar. Daniel Sperrle! Omskola honom till Center och låt honom bli vår sniper i powerplay! Det kan bli riktigt bra. En målvakt måste bevisligen känna till en målvakts svagheter bättre än någon annan?

Ärligt talat tycker jag inte Mats Waltin och Robertsson ännu sett alla outtömliga möjligheter som finns till förändring. Se därför detta inlägg som några tips i all välmening. Skulle det trots allt skita sig totalt kan jag tänka mig att damma av mina gamla skrillor, slipa skären, och göra en insats för laget. Tror banne mig jag har en gammal KOHO-klubba liggandes. Visserligen är den inte byggd av dagens moderna rymdmaterial men virke från en vindpinad finsk fura skall aldrig underskattas. Den klubban går inte av vid ett simpelt motlägg. Här krävs det motorsåg för att åsamka minsta skada..

För övrigt tycker jag fortfarande att AIS är beklämmande som hockeylag, Växjö är ett skämt på idrottskartan samt att Bofors borde satsa på internutbildning i etik och moral för sina spelare! Örebro däremot anser jag vara ett skickligt och bra ishockeylag...

Där satt den!

7 kommentarer:

 1. haha

  DET ligger någonting i det sa Bill
  Det ligger någonting i DET sa Bull

  SvaraRadera
 2. Härligt "Olle" som vanligt är ironin det bästa vapnet då frustrationen gör att man kan bli lite "kinkig" =)

  SvaraRadera
 3. Storgurkan Bosse18 januari 2011 09:10

  Och om inte allt detta skulle hjälpa så kan man ju alltid vända tröjorna bakochframm.

  SvaraRadera
 4. Tyckte hela inlägget var klockrent fram till de sista raderna:
  Var du ironiskt när du sa att Växjö är ett skämt på idrottskartan ? isåfall borde du läsa på lite grann ;)

  SvaraRadera
 5. Jag har läst din blogg en längre tid och tycker att nivån har blivit klart sämre. Mottot: " bloggen som vägra hata" är inget som efterföljs längre och det känns tråkigt och denna blogg blir som alla andra bloggar. Synd på en blogg som alltid har varit trevlig och udnerhållande att läsa. / Jimmy Andersson

  SvaraRadera
 6. Till Jimmy kan jag bara säga följande: Man gör så gott man kan! Ibland blir det si och ibland blir det så...

  SvaraRadera