4 januari 2011

Seger mot Sundsvall...

Dra på Triss-or! Vi vann mot Sundsvall!




Sundsvall - Västerås 1- 2 (Str)
Klackarna i taket och korken ur! Vi lyckades ta poäng borta mot Sundsvall. Inte bara en poäng utan två. Dubbelt så bra, med andra ord! Som matchen gestaltade sig väntade jag hela tiden på den normala, förväntade, utgången. Men det blev inte så. Det segermål som Sundsvall haft för vana att peta in under slutminuterna uteblev och matchen gick till sudden och straffar. Det tackar vi för. Två poäng är bra. Två poäng gjorde så att vi tog ett litet, litet kliv uppåt i tabellen. Men två poäng gjorde framför allt att vi inte tappade mot lagen som kommer underifrån.

Man unnar sig att vara lite nöjd och glad idag. Det kan man kosta på sig. Mysa runt lite hemma och känna att "vi är med". Vi är med på resan mot hägrande mål. Det är bra. Det är viktigt. En förlust hade varit så blytungt att bära inför nästa match borta mot MIF. Ett Malmö som nu tycks kommit igång en aning igen efter den sedvanliga turbulensen i den klubben. Senast var det en nyemission som räddade den akuta brist på pengar som uppdagats. Innan var det Jesper Mattson som fick ta sin hockeytrunk och vandra vidare - till Västra Frölunda! Allt är som vanligt i Malmö. Ingen ordning alls - med andra ord. Men en rackarns fin arena har de i alla fall..

Men, som sagt var, gudomligt skönt att vi vann mot Sundsvall. Låt vara att de är ett "skräpgäng" som vi ska vinna mot tio gånger av tio utan undantag. Historien har dock lärt oss att Sundsvall är just det lag som bekräftar undantaget. 

Att vi fortsatt har svårt att producera mål framgår tydligt så det är en himmelsk tur att vi är så stabila bakåt. Men visst vore det en nåd att stilla bedja om att våra forwards börjar hitta rätt i maskorna igen. Det skulle kännas lite bättre då. Gärna två eller tre mål framåt i varje match tycker jag kan vara en rimlig målsättning..

Nu kör vi över Malmö!

Förövrigt noterar jag: 
- Örebro - Växjö 4 - 0 (Fyra noll i matcher!) Starkt av ÖHK! Man undrar lite över vad J Karlsson tänker nu? Hur sur är han efter den senaste förlusten mot ÖHK på en skala? Gissar på ett Ph runt 4.5. Det är surt det...

- Leksand gör mål! De bombade in sju mot Borås. I sanning så gjorde de tydligen alla mål denna kväll då Borås mål var att rejält självmål av Leksand. Har LIF fått upp ångan nu?

- Oskarshamn värvar ny målvakt. En Amerikan flygs in - akut. Jens Holmström får dock stanna kvar. Detta är något som fansen till Oskarshamn tjata om länge(Inte att Jens ska stanna kvar utan att de ville ha in en ny målvakt!).

- Tingsryd fortsätter satsa friskt, f¨låt, finskt. En misslyckad(!) finne från SSK ska nu lyfta TAIF i tabellen. Säger då det. Finn Air - typ!

- Malmö har fyra raka segrar hemma. Dock blir det ingen femte. Så är det bara. Tråkigt för de 458 fans som fortfarande tror på MIF!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar