20 januari 2011

Troja - Västerås 1 - 4

..så gjorde även jag efter matchen mot Troja!


Man bugar, bockar, pustar ut, och tackar så mycket för tre oerhört viktiga poäng. När vi ställer Sperrle vid sidan och lämnar Damien Fleury hemma, pga sjukdom, då kan man bli en aning orolig inför match. Men den oron kom på skam. Så otroligt skönt att några andra fick kliva fram och sätta puckarna i mål. Troligen kan det fungera som lite boost för laget att man kan vinna utan sin sniper. Stort!

Visserligen ska man inte dra för stora växlar av en seger, men, Troja hade innan vår match sprattlat till och snott poäng av flera topplag. Dessutom spelade de med en viss desperation. De måste vinna varje gång - typ - för att inte fastna i ett hopplöst tabelläge. 

Bra dessutom att de andra matcherna gick lite "vår väg". Varken Mora, Leksand, Almtuna eller Rögle lyckades plocka någon trepoängare. Örebros efterlängtade vinst mot Malmö var inte heller så dum för vårt vidkommande. Att sedan Bofors torskade mot Borås gjorde kvällen än behagligare...

Andreas Lindh! Vilket stim han har hamnat i. Mål igen. Det andra på kort tid. Måste vara någon form av rekord för den gode Andreas. Ska han växa till den offensiva kraft vi behöver bland backarna? Njae, kan aldrig tänka mig det. Det troliga är att han fyllt sin målkvot för denna säsong.

I övrigt muttras det lite bland supportrar över våra backars oförmåga att hantera pucken. Jag tycker nog vi kan ha lite överseende med detta då de bevisligen är rätt duktiga på att försvara sin kasse. Roligt att vår lagkapten, Per Helmerson, allt mer närmar sig den nivå vi kan förvänta oss av honom. Visst har han sett lite rappare ut på rören de senaste matcherna?

Handen på hjärtat, alla Gulsvarta supportrar, så är det inte på backarna vårt eventuella avancemang till ett playoff hänger. Fortfarande gäller att fler av våra forwards kliver ur "bekvämlighetszonen" och börjar ta för sig. Det handlar som vanligt om väldigt fundamentala saker. In i trafiken med hela näsan, ta lite stryk, vara obekväm, samt att våga. Våga gå hela vägen, våga ta skott, våga checka mot puckförande spelare, våga åka in på mål, etc etc. Hockeyns ABC helt enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar