28 januari 2011

Intressant spelomgång..

Fredagens spelomgång i Hockeyallsvenskan utföll på ett ganska bra sätt för oss Gurkor. Rögle, Almtuna och Malmö gick alla på pumpen. Speciellt Malmö´s förlust får ses som särskilt välkommen. Att Leksand, med triumfen borta mot Växjö senast skulle äta upp Troja kom inte som en överraskning. Tror även att denna lätta seger för masarna kan vara till gagn för oss. 

Bofors - Almtuna 2 -1 
Bofors är fortsatt knepiga att ha att göra med i Nobelhallen. Denna vinst var avgörande för deras fortsatta chanser att haka på play-off-racet. Kanske, kanske, vi inte ska räkna bort Bofors riktigt än. Riktigt skönt att något lag fick stopp på Almtunas hiskliga rad av segermatcher.

Leksand - Troja 10 - 2
Trots att Troja fått en in riktigt meriterad målvakt, så här i elfte timmen, så räckte det inte till på långa vägar i kvällens match mot Leksand. Dubbelt olyckligt för Troja. Inte bara förlust utan även onödigt många minusmål att bära med sig. Det kan bli helt avgörande i slutet av serien. Deras chanser att hänga kvar i AS är redan nu minimala. En katastrofal målskillnad gör inte saken bättre - typ!

Däremot inbillar jag mig att Leksands senaste två segrar(Växjö och Troja) dukar upp en liten möjlighet för oss att ta poäng. Nu känner de sig säker lite mätta och belåtna efter en tids elände och motgångar. Kanske, jag säger kanske, de inte startar matchen mot oss med rätt inställning. Kanske, jag säger kanske, de blir lite övermodiga.

Borås - Malmö 4 - 3 (sd)
Vi får tacka så mycket för all hjälp vi får denna kväll. Trots löften om miljoners miljoner så faller Malmö  som ett korthus. Märkligt detta. Jag trodde i min enfald att nyheten om att Stenbäck skulle gå in med pengar skulle boosta MIF till stordåd denna kväll. Man kan undra vad som ska få fart på Malmö? Men som sagt var: - Tack Borås!

Tingsryd - Örebro 2 - 4
Vad ska man säga? Tingsryd är inne på sin tredje tränare denna säsong. Nu senast Joakim Fagervall. Man kan undra hur länge han blir kvar? Starkt av Örebro att vinna mot TAIF som säkerligen kämpar livet ur sig i varje byte nu för att rädda kontraktet i AS till nästa säsong. Oavsett vad vi tycker om Örebro så är det bara  att konstatera att de är rätt stabila..

Rögle - Växjö 0 - 3
Otroligt starkt av Växjö att nolla ett Rögle i hysterisk målform. Men samma sak här. Bara för oss Gurkor att tacka och ta emot. Vi spelade inte ens men tog in på Rögle - på något sätt! Rögle hade trots allt sex raka matcher med vinst. Man kanske törs hoppas på in mindre svacka för Bandyklubben nu...

Sundsvall - Mora 1 -  3
Tyvärr kunde inte boggieteamet Sundsvall ge oss någon hjälpande hand denna kväll. Man hyste vissa förhoppningar åt det hållet. Mora blir en knepig nöt. Är de verkligen så bra som de verkar? Vete sjuttons. Tycker nog att vi är ett av de lag som ska ligga före Mora i tabellen. Starkt dock av Harald Lyckners gäng att hämta hem tre nya friska poäng..

Så summa summarum så var det en ganska bra omgång sett med Gurkögon. Det var bara Mora och Leksand av lagen framför oss som knep poäng samtidigt som Malmö tappade. Med andra ord finns det lite hopp för oss fortfarande. Vi fick lite andrum - kan man säga.

Nu gäller det att ta poäng mot Leksand. Helst tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar