31 oktober 2015

Sundsvall borta och vi behöver komma upp...Sundsvall
Inför dagens bortamatch mot Sundsvall känner jag mig säker på seger, för oss. Eller i alla fall så säker på seger som man kan känna sig i denna liga som ständigt står för överraskande resultat. Ta bara detta Sundsvall som under inledningen av serien verkligen framstått som ett tämligen uselt lag. Helt enligt förhandstipsen. Men, det är nu dags för en lite revision av detta påstående. Dels har nu Sundsvall allt mer börjat hitta ett sätt att spela som passar bättre och dessutom har laget plockat in lite nytt på spelarfronten. 

Det senaste tillskottet är tvillingarna Ahlström med förflutet i SSK och AIK. Två spelare som spåddes en rätt lysande framtid när det kom fram i AIK. De hann med fyra säsonger i SHL med AIK innan de valde att byta till SSK inför förra säsongen. En säsong som blev medioker både för bröderna och SSK. Som exempel stoltserade Victor Ahlström med minus 19 i plus/minus-statistiken. Brodern Oscar kom undan med -6.

Nu är inte bröderna Ahlström direkt kända för att leverera så mycket mål och poäng men de är ena rackare på att hålla puck och snurra runt i anfallszon. De mer eller mindre tröttar ut sina motståndare med sitt eviga vändande och snurrande vid sargen. 

- Kanske tillför tvillingarna Ahlström den energi, och dimension, som tidigare saknats i Sundsvall


Ser man till Sundsvalls tre senaste matcher finns det visst fog att resa ett varningens finger inför dagens match:

Sundsvall -  Vita Hästen 5 - 4 (straffar)
Sundsvall -  AIK 0 - 3
Tingsryds AIF  -  Sundsvall 1 - 3

Sundsvall har besegrat både Tingsryd och Vita Hästen den senaste tiden. Däremot hade de, enligt vittnen, inte så mycket att sätta emot när AIK kom på besök.  Tydligen trivs Sundsvall bättre mot lag som lirar lite mer "kontrollerat" och defensivt än AIK:s virvlande anfallshockey. 

Med vår hemmamatch mot Sundsvall i färskt minne så är det viktigt att vi förmår hålla farten uppe i allt det vi gör på isen. Detta gjordes under inledningen av matchen i ABB Arena. Då stod Sundsvall på hälarna och drog på sig utvisningar. Något som vi utnyttjade till att skaffa oss en tvåmålsledning. När vi sedan, av olika anledningar, drog ned på farten och blev lite bekväma, ja då gjorde Sundsvall plötsligt match av det hela. Så vill jag inte ha det idag. 

- Orkar vi hålla energin, farten, och tempot uppe i dagens match mot Sundsvall så är det tre poäng med hem i bagaget. Faller vi däremot i fällan och börjar spela på Sundsvalls villkor blir utgången mer oviss

Till dagens match får Marcus Dahlbom återigen chansen i målet. Senast han stod höll han nollan borta mot Vita Hästen. Känns som en perfekt match för Marcus att kliva in igen mellan stolparna. 

Ska jag ta upp lite spelarkritik inför dagens match så får det bli - Nick Sorkin! För tillfället bidrar han inte mer i spelet än en random junior, enligt mitt tycke. En stor besvikelse. Varför inte ta en rövare och låta Robert Lantosi, Lucas Zetterberg, och Linus Svedlund bilda en ren juniorkedja. Vi har tre formationer för övrigt som klarar av att hålla i matchen. Denna "juniorkedja" skulle kunna fungera som en avlastningsformation som får några byten då och då när det lämpar sig. 
Ur publiksynpunkt skulle detta uppskattas - mycket! Det finns inget roligare än när egna produkter ges chansen. Speciellt om en grabbarna, Lucas, har en farsa, Patrik, vilken gjort stora avtryck som spelare i föreningen!

Full fart är det enda som gäller!


Vi höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar