4 oktober 2015

Pantern...

Sven Melander - en gång i tiden på is med Pantern.

Bara att ett lag heter Pantern borde sända varningssignaler.

"En panter är ett kattdjur med avvikande, helsvart teckning, vanligen leopard eller jaguar"
[Wikipedia]

Med andra ord vet man inte riktigt vad som döljer sig under pälsen. Det man vet är att laget har ett visst klös.

Förra säsongen var en ren framgångssaga för laget. Efter att tidigare säsonger ofta hängt på gärdsgården där de varit snubblande nära att ramla ned en division gjorde man helt om och gick raka vägen upp till Hockeyallsvenskan! En remarkabel förvandling av ett tidigare lindansargäng.

En stor del till denna fantastiska förvandling tillskrivs tränaren Stefan Lundh som kom in under föregående säsong. Under hans ledarskap förvandlades plötsligt laget till rena vinstmaskinen. De bara tuffade på genom hela säsongen och när man sedan summerade debit och kredit befanns laget i Hockeyallsvenskan. Så enkelt det kan vara!

- Sven Melander har spelat seniorhockey i Pantern. Bara en sådan sak!


Pantern har dock haft en tidigare era av viss sportslig framgång. Klubben bildades redan 1959 och efter nära trettio år var man och knackade på dörren till den riktiga hockeysocieteten:
"Främsta meriterna är ett par säsonger i dåvarande division 1 på 1990-talet då man kvalspelade till Elitserien och vid två tillfällen slog ut anrika Södertälje SK ur detta kval. Efter det andra tillfället begåvades man t o m med en lokal supporterklubb i Stockholm[Wikipedia]

Men, efter den sportsliga uppgången, backade man tillbaka och har därefter tillbringat sin tid i skuggan av Malmö IF. Fram till nu. Pantern har länge varit en form av farmarklubb till Malmö IF. Perfekt ställe att dumpa egna spelare som behövde speltid.

- Det var då en himla tur för Malmö IF att de lyckades kravla sig upp till SHL just till denna säsong. Hur hade det sett ut med två Malmölag i Hockeyallsvenskan?

Naturligtvis finns det en räcka med bra ishockeyspelare i Pantern. Inte samma spets som i många andra lag men tillräckligt bra spelare för att spela jämt med alla lag i denna serie. 

- Målvakten Jonas Gunnarsson, utlånad från Malmö IF, har spelat stabilt. Ligger på respektabla 92,9%. Med andra ord en burväktare som kan stänga till.

 - Björn Karlsson(back) med förflutet både i MIF(Hockeyallsvenskan) och Växjö(SHL) är en rutinerad pjäs. 

Anton Blomqvist(back) med förflutet i MIF och IKO(Hockeyallsvenskan) är en annan duktig spelare som håller hög allsvensk nivå.

- Fredrik Händemark(forward) som tidigare spelat med LIF(SHL) är en reslig yngling som skulle kunna spela i vilket lag som helst i Hockeyallsvenskan.

Jag väljer att plocka fram dessa fyra spelare för att exempelgöra det jag vill lyfta fram, nämligen: 
- Pantern är ett bra ishockeylag

Naturligtvis inte samma spets, eller bredd, som de bästa lagen i serien men tillräckligt bra för att tas på största allvar. Panterns insatser så här långt i seriespelet är respektingivande. De gör lite som många andra nykomlingar brukar göra. De bara kör. Allt är rasande roligt och de ser inga hinder. Vinst eller förlust är inte hela världen. Som nykomling har de inga stora förväntningar på sig utan tar för sig så mycket de kan medan det rullar på. I sinom tid kommer det säkerligen börja ta emot i takt med att de mer etablerade lagen börjar komma igång på riktigt allvar.

November/December brukar vara den tidsperiod då mycket ställs på sin spets. Genom åren är det under denna tidsperiod som nykomlingar verkligen fått bekänna färg! Även alla övriga lag, må tilläggas.

Jag bedömer vår vinstchans som mycket god i dagens match. Vi är helt enkelt ett betydligt skickligare lag än Pantern. Trots våra problem på backsidan(skador, avstängningar) så ska vi inte behöva tappa poäng i dagens match. Det finns helt enkelt inga ursäkter till att inte vinna och ta med sig tre poäng hem i bagaget. Detta skriver jag med den största respekt för dagens motståndare.

Mitt tips blir:
Pantern 1 - Västerås 5


Mot SHL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar