21 oktober 2015

Seger mot Hästen med minsta möjliga marginal...

Som förväntat blev det en tät och tuff match mot Vita Hästen under tisdagskvällen. Ett Hästen understödda av sin publik som försökte sätta fart på sitt eget spel. Att påstå att det var en jämn kamp är ett understatement. Två lag som inte ville bjuda på något men som plötsligt släppte alla förtöjningar och bara körde. Understundom var farten i matchen rejält uppskruvad och spelet böljade som i en höststorm från nord till syd. Inte så mycket struktur men trevligt att titta på. 

Genom ett powerplay kunde vi ta ledningen i matchen. Ett mycket snyggt mål. Ett riktigt powerplay-mål helt enkelt. Strukturerat och genomtänkt från A till Ö. Snip-snap-och pang i nätet! Tre snabba passningar och ett distinkt avslut i slottet av Herr Myttynen. Där fick jag lite vibbar av Dustin Johner. Framspelare den suveräna Eddie Davidsson och väldiga Niklas Lihagen. Just den typen av powerplay-mål som jag efterlyst i tidigare inlägg.

Jag upplevde att alla perioder följde samma spelmönster. Vita Hästen letade vägar att lägga puck djupt i vår zon för att där sätta press på våra backar. Vi, å andra sidan, letade möjligheter till genomspel i mittzon för att kunna vända spelet mot Hästens mål. Vi lyckades ungefär lika bra, eller dåligt, med våra spelidéer. Man kan även säga att båda lagen lyckades lägga hinder i vägen för varandras offensiva framfart.

Att vinna på bortaplan är alltid en bonus. Som tänkt topplag förväntas man dessutom kunna göra detta. Oavsett motstånd. Att göra detta mot ett för dagen taggat och hårt kämpande Vita Hästen var bra gjort. 

Under matchens sista skälvande minuter gjorde Hästen ett aktningsvärt försök att kvittera. Var de fick krafter ifrån begriper jag inte då de under en längre tid gått runt på tre formationer. Det var med minsta möjliga marginal vi lyckades hålla undan matchtiden ut. Jag kan utan vidare påstå att Vita Hästen hade gjort sig förtjänta av en kvittering men nu blev det inte på det viset.

Det allra mest glädjande, förutom de tre poängen, var naturligtvis Marcus Dahlboms debut i kassen. Under matchens sista minuter bidrog hans målvaktsspel i högsta grad till segern. Så underbart! I allt övrigt, spelmässigt, anser jag att det finns mer att kräva av ett lag som vill slåss om en SHL-plats till våren. Till viss del kan jag ursäkta lagets offensiva spel under gårdagen med tanke på att tre av fyra kedjor var omdisponerade pga Fredrik Johansson olyckliga skada. Det syntes emellanåt att spelarna inte var riktigt kontanta med varandra ute på isen i alla lägen. 

Men, skit i det! Seger, tre poäng, och än mer arbetsro i laget. Det är finemang!


Krossa Timrå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar