28 oktober 2015

AIK på Hovet...

Kan det sluta på mer än ett sätt? Naturligtvis. Alla matcher kan sluta på olika sätt oavsett vilka lag som äntrar isen. Rätt ofta, åtminstone  i media, vill man gärna ge intryck av att det ena eller andra laget minsann kommer gör både si och så eller ditten och datten när pucken väl släpps. Det är favoriter hit och statistik dit och hemmafavör eller formkurva upp eller ned. 

Visst kan det vara roligt att försöka analysera alla olika variabler som finns inför match men oftast är ishockey mycket enklare än så. Oavsett vad alla experter säger som gillar att "snacka upp" matcher i kommersiella kanaler. 

Inför matchen mot AIK tänkte jag göra just så. Inte analysera så mycket. Jag nöjer mig med att konstatera följande:

-  Västerås spelar fyra matcher. (torsdag - onsdag)
-  AIK spelar två(!) matcher.

- AIK är det lag som visat upp det mest fyndiga, och effektiva, anfallsspelet.
- Västerås är det lag som släpper in minst mål.

- AIK är stundtals mediokra i egen zon
- Västerås har minst tre formationer som kan skapa offensivt tryck och göra mål.

- Västerås är det lag som släpper in minst mål i boxplay
- Västerås är det lag som gör flest mål i powerplay

- Västerås har en stabil målvakt som håller jämn hög nivå.
- AIK alternerar mellan två målvakter, som inte imponerat.

- AIK lever högt på energi i sitt spel.
- Västerås lever på trygghet i grundspelet.

Det kommer bli en väldigt intressant match där jag inför nedsläpp ger båda lagen samma möjlighet till framgång. Frågan är bara hur matchen kommer utveckla sig. Som jag ser det är AIK:s chans till seger att de lyckas till fullo med sitt anfallsspel. Måste de börja spela mer kontrollerat och avvaktande kommer pendeln svänga över till vår fördel. I Västerås finns för närvarande en trygghet i spelet vilket gör att laget inte stressar upp sig. Vi behöver inte rusa offensivt. Vi kan låta AIK köra av sig lite energi och sedan allt mer arbeta oss in i  matchen. Tålamod är något vi har för tillfället. Tålamod anser jag inte vara ett honnörsord när det gäller AIK:s spel.

Man kan likna AIK vid en liten hundvalp. "Oj, vad kul det ska bli att spela, oj vad mål vi ska göra, oj vilken fart vi ska ha, oj vad vi är bra"

Västerås är av en annan karaktär. Mer som en flodhäst. "Lugn nu grabbar, det ordnar sig, gäsp, nu måste vi börja ta i, KAZZAM, så har vi vänt matchbilden till vår fördel" 

Den som inte förstår hur jag menar med denna liknelse kan söka upp valfritt klipp på Youtube för att få bekräftelse på detta djurs urkraft. Här nedan ett exempel....


Mot Hovet och tre friska poäng...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar