19 oktober 2015

Ont om pengar....eller?

Mer fart i farten, önskas!
Ser att det finns en del skribenter på Gurkburken som funderar över föreningens soliditet. Hur är läget, helt enkelt. Finns det pengar kvar att använda för värvningar denna säsong eller har man nått botten på kassakistan? Som bekant pågår en insamling via Bli Viktig 2.0 men den tycks dessvärre gått lite i stå. Fram till nu har endast 73 supportrar aktivt lämnat ett bidrag till denna insamling och summan detta genererat uppgår till 67 980:-

- Under förra säsongen genomfördes samma insamling men då med betydligt bättre respons från supportrar och företag. 

Det vore intressant för oss alla att få en liten indikation på hur landet ligger. Som bekant finns en säljavdelning inom föreningen som hela tiden aktivt arbetar med uppsökande verksamhet i syfte att hitta nya sponsorer. Hur ser det ut där i dagsläget? Är det så att företag i staden håller hårdare i sina pengar än tidigare? Är konkurrensen av andra föreningar större? Är det fler om samma kaka, så att säga?

- Det vore spännande att få lite input från föreningen. 

Personligen anser jag att föreningen brister  lite i sin ambition när det gäller att locka oss supportrar till att donera en slant. Ser jag enbart till mig själv vill jag gärna veta lite om hur skänkta pengar är tänkta att disponeras. Om jag vet att föreningen har för avsikt att ragga fram en riktigt bra spelare skulle min vilja att bidra öka i kvadrat. Om inte annat tror jag att vår klubbchef, Johan Fägerblad, skulle kunna bidra till lite bättre drag under galoscherna. Ut med språket, ut till folket, berätta om de visioner och möjligheter som föreningen har denna säsong. Sälj in budskapet om att vi tillsammans ska se till att nå sportsliga ambitioner. Kittla oss lite. Locka oss mer. Väck upp oss. 

- Just nu känns det mesta lite avslaget, tyvärr. Lite höstmörker över det hela!


Så tycker jag i detta nu...


Edit: Riktigt roligt att läsa. Vår klubbchef snappade upp mitt inlägg och reagerade. Lysande!








10 kommentarer:

 1. Om det stämmer att klubben tog 180 kr för ståplats i matchen mot Leksand, anser jag personligen att just det är ett klockrent exempel på hur klubben brister i sin ambition att locka folk att skänka pengar till insamlingen. Att ta så mycket betalt för ståplats i Allsvenskan, är sniket anser jag. Hade det varit en toppmatch i SHL, hade jag förstått det bättre. Hade man själv varit på plats, hade jag betalat den summan för att komma in, men hade tyckt att det är lite magstarkt.
  /Vimmerbyar'n

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar. Av just den anledningen är det viktigt att föreningen får feedback av oss supportrar. Att vara lyhörd är viktigt. Vet att det fanns fler som reagerade på priset vid just den matchen.

   Radera
 2. Bra jobbat Olle, antingen har du lyft din blogg till samma klass som Micke på Centralen eller så är det jag som lyft min blick och förstår din blogg bättre numera. Kan ju vara både och också ;) / GurkLasse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara en kombination av de två faktorer som du nämner:)

   Radera
 3. Alla vill ha men ingen vill ge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En skör balansgång. Viljan att ge hänger nog väldigt mycket ihop med vad man faktiskt får. I takt med att föreningen misslyckas i sina spetsvärvningar, som kostar pengar, minskar naturligtivs intresset från fler att inte fortsätta bidra. Men, för att hitta ett guldkorn, en riktigt bra spelare, måste vår sportchef gambla med de pengar han har. Ett moment 22, på något sätt. Alla vill vi ha en ny Broc Little...

   Radera
 4. Tack för ditt svar tillbaka, Olle!=) Har varit intresserad av VIK i många år, men bor man 28 mil ifrån, har man kanske inte lika bra koll på saker som andra supportrar. Med reservation för att jag alltså kan ha fel, har jag fått känslan av att klubben är väldigt duktig på att ta, men inte lika bra på att ge tillbaka. Självfallet känner jag ju till att klubben brukar bjuda in så att folk får komma och lyssna på möten osv, men jag tänker i övrigt alltså. Känns inte som klubben brinner för sina supportrar alla gånger. Var det inte AIK som betalade sina supportrars inträde i Haparanda för ett par år sedan? Det känns som att det inte är VIKs melodi. ....Eller har de gjort det någon gång?
  /Vimmerbyar'n

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi supportrar berättar hur vi tycker är säkert klubben beredd att lyssna. Viktigt att vi inte fastnar. Att vi gemensamt söker nya vägar.

   Radera
 5. Hur fan ska vi komma till SHL med låga biljettpriser. Det är som Robbieblind skriver.
  För en del är LIF-matchen den enda match de går på. Och då skall det gnällas. Nu var det nästan fullsatt ändå. Med lägre pris hade VIK alltså fått in mindre pengar. För den snåle finns det matcher som kostar 70 kr. Man måste ju se till helheten. För den trogne är det inte dyrare i år än förut. Och i juni såldes det billiga säsongskort. Jag hoppas alla förstår vad jag menar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns i grunden ett system som inte alls är så dumt. Att ha olika priser beroende på motstånd är ett exempel. Frågan är om det finns möjlighet att utveckla detta än mer? På något sätt måste föreningen hitta en väg in för ny publik samtidigt som man bibehåller intäkter som finansierar nuvarande verksamhet.

   Radera