24 februari 2014

Ny match - Oskarshamn nästa...

Lite nostalgi apropå Malmö 


Under måndagskvällen ställs ett skadedrabbat VIK Hockey mot ett hungrigt, förbannat, och revanschsuget Oskarshamn. Ett Oskarshamn som tappade tre säkra pinnar borta mot SSK senast. Inför tredje perioden hade man 2-0 och segern som i en liten ask. Men se, det gick åt pipsvängen då SSK bjöds in i matchen och kunde vända till en 3-2 seger. Surt sa räven.

Frågan är om det blir vi som får sota för Oskarshamns genomklappning mot SSK?  IKO har  inte utrymme för mer poängtapp om de ska ta sig till ett playoff. Lite "vinna eller försvinna" för dem. Då vi av tradition har aningen svårt att vinna mot IKO i allmänhet och på deras hemmaplan i synnerhet så väntar en ruskigt tuff uppgift.

Under matchen mot Malmö i ABB Arena visade Gulsvart stundom upp ett frejdigt och bra anfallsspel. Överlag var arbetsinsatsen oerhört bra. Många spelare har tagit ett kliv upp. Höjt sig. Det är alldeles utomordentligt bra men även alldeles förbaskat nödvändigt. 

Det är oerhört glädjande att se hur Tony Romano fått tillbaka drivet i spelet igen. Han skapar och oroar i varje byte genom sin fart och teknik. 

Det är även roligt att se hur Kenndal McArdle sakta men säkert lyfter sitt spel från "brunkare" till poäng och målgörare. Men en sak förbryllar mig. Ramlar inte McArdle osedvanligt mycket ute på isen? Dålig balans? Någon annan som lagt märke till detta fenomen? Om inte, håll ögonen öppna i nästa match så ska ni själva få se:)

Imponerande är även Jonas Fransson. Numera har man blivit så van vid hans stora målvaktsspel att man tar det för givet. Hur bär sig karln åt? 

En viktig detalj i spelet som måste förbättras omedelbart redan under matchen mot Oskarshamn är spelet i powerplay. Mot Malmö senast upplevde jag att pucktempot var på tok för lågt. Malmö hade inga som helst problem att boxa ut och störa våra tänkta skyttar. Det blev som platt och inget alls av vårt powerplay. Bättring där, grabbar!

Tänk att gamle Kenneth "Bacon" Bergqvist äntligen börjar visa lite livstecken på isen. Kenneth har varit denna säsongs stora snackis bland supportrar. Många har varit mot, några få för. Kenneths insatser har varit varierande över säsong, minst sagt. Numera används han som extraforward och kommer in för att avlasta andra spelare. Gissar att han får mer speltid nu när några forwards stannar hemma pga skador. Kanske kan Kenneth upprepa det han gjorde senast borta mot Oskarshamn? Då gjorde han nämligen båda våra mål i en match som slutade 2-1 till oss. - Kom igen, Kenneth!

Luca Caputi är en aning underskattad i jämförelse med tex Jeremy Williams enligt mitt förmenande. Två helt olika spelartyper men ack så bra de kompletterar varandra! Luca är en riktig bulldozer runt motståndarnas mål och har förmågan att trycka sig fram med pucken. Den egenskapen kommer bli oerhört värdefull i kommande kvalserien. Sanna mina ord..

Sist men inte minst kan jag rapportera att Mattias Bromé inte har ont i sin näsa efter den armbågstackling han fick av Thomas Kollar. Detta enligt honom själv. Låter bra det...

- Enligt obekräftade källor kommer Viktor Mårtensson få rengöra sargen i ABB Arena under måndagen som en "disciplinär åtgärd" efter kastade handskar och matchstraff mot Malmö...


Matchtips:
Oskarshamn - Västerås 3-1


6 kommentarer:

 1. Luca Caputi för tankarna tillbaka till Göran "Flygis" Sjöbergs spel runt kassen. Ser lite kantigt ut men utklassar motståndarna i balans och får in pucken framför mål.

  SvaraRadera
 2. Hoppas gärna på omvända siffror istället för 3-1 som du tippade. ..=) Tror inte det blir fullsatt på bortastå ikväll, så ska åka dit och bidra med stödet. Tror också i ärlighetens namn att det blir tufft ikväll. Men hoppas gör man ju....Dags för andra att kliva in i Williams frånvaro ikväll! Hoppas på det där "reservhjulet" jag skrev om på gurkburken. ..=) =) /Vimmerbyarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du är på plats. Det är stort! Men jag anar lite oråd inför denna match. VIK har lyckats fantastiskt bra den senaste tiden men nu känns det som om det blir en "plump" i vinstsviten. IKO har SÅ MYCKET att spela för. Förlorar de dagens match, ja då är säsongen i princip slut...

   Du vet det där klassiska: - Motivation slår klass!

   Radera
 3. Faktiskt ett tiotal här. Din oro har dessvärre besannats...=/ Ser inte särskilt bra ut inför tredje. Inte ens Fransson.

  SvaraRadera
 4. Fagerwall drog dessutom pärmen i golvet i båset redan efter tio minuter. Säger en del kanske. ..

  SvaraRadera