23 februari 2014

Mest omdiskuterade efter förlusten mot Malmö - Robin Alvarez

Bildbevis?


I slutsekunderna av matchen tacklades Per Helmersson av Malmös Robin Alvarez. Själv såg jag händelsen från väldigt långt håll och kunde inte avgöra i detalj hur regelvidrig tacklingen var. Dock ansåg inte kvällens rättskipare att den stred mot gängse regler och ingen utvisning utdömdes. 

De som haft möjligheten att se repriser av händelsen är dock tvärsäkra på sin sak. Det var en "brutal" tackling mot huvudet där Robin "hoppade" in tacklingen och där satte handskarna mot Helmerssons huvud.

Att döma av bilden ovan finns det fog för att tacklingen faktiskt var riktigt otäck. 
- Den var bakifrån
- Den utdelades med hög fart
- Större delen av smällen träffade huvudet
- Robins båda(!) skridskor är i luften

Det mest anmärkningsvärda, i mina ögon, är att ingen av de tre domarna på isen såg vad som hände! Enligt kommentatorer på Viasat var det "minst en utvisning". Anta att domarna dömt utvisning. Vad hade hänt då? Jo, vi hade gått in i den efterföljande förlängningen med spel fyra mot tre och haft en god chans att vinna matchen!

Tur i oturen att matchen endast gällde serieseger och en prischeck på 200 000! Nästa gång kan en händelse liknande denna avgöra om vinnande lag spelar i SHL eller inte....

Ska bli intressant att följa efterspelet till denna incident. Jag är väldigt övertygad om att om vår egen Viktor Mårtensson satt in en liknande tackling hade en anmälan till disciplinnämnden varit ivägskickad INNAN slutsignalen!


För övrigt vann Malmö matchen med 3-2. Inte alls orättvist då vi själva slarvade bort segern genom ett för kvällen väldigt uddlöst powerplay.

Mer om matchen i nästa inlägg...

8 kommentarer:

 1. Sluta svamla om att matchen gällde serieseger och en prischeck på 200 000 ! Det stämmer ju förfan inte alls

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bravo! två fel av två möjliga. Bättre lycka nästa gång..

   Radera
 2. I allra högsta grad gällde den det. Gå och lägg dig istället för att vara ilsken på Gurkolles skriverier tidigt en söndagsmorgon :)

  SvaraRadera
 3. Måste bli avstängning, fruktansvärt fult av alvares!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se vad som händer. Ärendet tydligen inskickat till Disciplinnämnden...

   Radera
 4. Jättefult men Helmersson tränade dagen efter och spelar tydligen mot Oskarshamn så det kanske inte var så jättefult ändå ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen spelar det ingen roll huruvida Helmersson tränar dagen efter eller inte. Oavsett detta måste nog disciplinnämnden titta på hur tacklingen utfördes. Om den kan rubriceras som vårdslös eller oaktsam etc. När de sedan ska bestämma en dom så tar de hänsyn till om det uppkom skada.

   Det logiska, i mina ögon, är att Robin Alvarez får någon(1-2) matchs avstängning just för hur han genomför tacklingen..

   Radera